• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIDIĆ OTKRIO KAKO GA JE MESI "VARAO" - NIJE MU MOGAO NIŠTA! Rio klimnuo glavom, a Nemanja otkrio najveće muke sa Leom

Autor Haris Krhalić

Nikako nisu mogli da mu pariraju jer se na tom dijelu terena snalazio mnogo bolje od njih.

 Vidić o Mesiju Izvor: YouTube/Rio Ferdinand Presents FIVE/Printscreen

Gostovanje Nemanje Vidića kod nekadašnjeg saigrača Rija Ferdinanda ponudilo nam je brojne priče iz karijere dvojice velikih asova, a jedna od anegdota koje su se štoperi prisjetili neće se baš svidjeti navijačima Mančester junajteda. Bivši defanzivci engleskog kluba pričali su o čuvenom finalu Lige šampiona iz 2009. godine, kada nisu znali šta da rade sa Lionelom Mesijem.

Barselona je predvođena Argentincem osvojila trofej, a Leo zadao nevjerovatne muke dvojici defanzivaca koji su inače fantastično funkcionisali u tandemu. Pep Gvardiola imao je rješenje i za to - pokušavao je da ih izvuče iz zone komfora, a to niko ne zna da uradi bolje od omalenog Argentinca koji je sjajan meč krunisao golom za dupliranje prednosti.

"Znate šta je problem? Oni su imali posjed lopte dugo vremena, a Mesi naravno nije igrao kao napadač nego kao 'lažna devetka'. Stalno je bio između defanzivaca i sredine terena. On zapravo poziva vas da izađete iz svoje zone, a kada vi ostavite zonu krilni napadača mogu da utrče u prostor iza vaših leđa. To je situacija koju želite da izbjegnete. Tokom meča uvijek počnete da se preispitujete da li je trebalo da krenete za njim ili da ostanete. Mislim da je ta utakmica u Rimu bila najduža koju smo ikada", rekao je Nemanja Vidić, aludirajući na muke koje su on i Rio Ferdinand imali sa čitanjem igre najboljeg fudbalera svih vremena.

Finale koje je 27. maja 2009, godine odigrano na stadionu "Olimpiko" u Rimu Barselona je riješila u svoju korist golovima Samjuela Etoa u 10. i Lionela Mesija u 70. minutu susreta. Isti timovi sastali su se u finalu i dvije godine kasnije, a tada je Barselona na "Vembliju" savladala Mančester junajted (3:1) uz još jednu impresivnu partiju Lionela Mesija. Naravno, ponovo su štoperski tandem koji ga je branio činili Nemanja Vidić i Rio Ferdinand.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC