• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LANETOV SIN IZBAČEN IZ REPREZENTACIJE, OGLASILA SE VOJVODINA: Ovakvo saopštenje se ne pamti u srpskom fudbalu

Autor Dragan Šutvić

Vojvodina je mirnim tonom objasnila da podržava odluku selektora kadeta Aleksandra Lukovića da njihov fudbaler bude izbačen iz tima zbog nediscipline. Takođe, napominju da ništa ne treba da se predimenzionira.

 saopštenje vojvodine nakon izbacivanja sina laneta jovanovića iz reprezentacije Izvor: MN PRESS

Sin bivšeg reprezentativca Srbije Milana Jovanovića, talentovani Lazar Jovanović, "precrtan" je sa spiska selektora "orlića" Aleksandra Lukovića zbog nediscipline. Lazar (16) je opsovao trenere i to Luković nije želio da toleriše, pa će zbog ovog grijeha propustiti predstojeće Evropsko prvenstvo u Mađarskoj (od 17. maja do 2. juna).

Luković je odluku saopštio za zvanični sajt FSS i tom prilikom je objasnio da je imao temeljan razgovor sa fudbalerom Vojvodine, pojasnio je da mu vrata nisu zatvorena zauvijek, da bi se nakon svega oglasio i novosadski klub.

Vojvodina se oglasila saopštenjem povodom odluke selektora kadetske reprezentacije Aleksandra Lukovića i tom prilikom stala na njegovu stranu, dodavši da "u potpunosti razumIju i prihvataju odluku". 

"Poštovanje trenera kao jedinog autoriteta koji odlučuje o tome ko, kada i koliko će igrati u timu koji vodi predstavlja neizostavan i jedan od najvažnijih dijelova kodeksa ponašanja u FK Vojvodina, kojeg posebno moraju biti svjesni i pridržavati ga se dječaci koji treniraju u omladinskoj školi Ilija Pantelić. Samim tim, svoje greške je svjestan i sam Lazar Jovanović, koji se zbog iste izvinio stručnom štabu i svojim saigračima. Istovremeno, fudbalski klub Vojvodina podsjeća sportsku javnost na činjenicu da Lazar Jovanović ima samo 16 godina, a da je svojim talentom, uočljivim na gotovo svakoj utakmici u takmičenju sa svojim vršnjacima, pokazao da bez ikakve sumnje predstavlja budućnost srpskog fudbala i nekog ko, uz pravilan razvoj, ima potencijal da ostavi zapažen trag čak i u evropskom fudbalu", navodi se u mirnom saopštenju Vojvodine i apeluje da se događaj "ne tabloidizuje", odnosno da se "ne predimenzionira" zbog mladog fudbalera.

"Našoj kadetskoj reprezentaciji želimo mnogo sreće na Evropskom prvenstvu i uvjereni smo da će ostvariti zapažen rezultat, baš kao što smo uvjereni da će značajan doprinos uspjesima naših nacionalnih selekcija na nekim narednim takmičenjima dati i naš Lazar Jovanović", zaključuju iz novosadskog kluba.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC