• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjskom stigle željene vijesti iz Rumunije: "Plemići" će biti nosioci u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona!

Autor Dragan Šutvić

U Rumuniji se desilo upravo ono što je Zrinjski priželjkivao - Farul je postao prvak Rumunije!

 nemanja bilbija, zrinjski Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Mostarski Zrinjski, novi-stari šampion BiH, biće nosilac u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona!

"Plemići" su sjajne vijesti dobili iz Rumunije, gdje je Farul trijumfovao u derbiju sezone nad Steauom rezultatom 3:2 i stekao nedostižna četiri boda prednosti nad rivalom kolo prije kraja.

Tim Krunoslava Rendulića je "navijao" za ekipu iz Konstance koja ima manji koeficijent u odnosu na Mostarce (Zrinjski 8.500, Farul 3.430). Da je na kraju sezone šampion postala Steaua, velikan iz Bukurešta bi bio nosilac u prvom kolu kvalifikacija, te bi gurnuo Zrinjski "ispod crte".

Tako će se novi rumunski šampion, s obzirom na "tumbanje" grupa nosilaca i nenosilaca, naći među nepovlaštenim timovima, dok će Zrinjski imati povlašten status.

Žrijeb za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona obaviće se 20. juna, a datumi odigravanja utakmica su 11. i 12. odnosno 18. i 19. jul.

Pobjednici dvomeča steći će pravo nastupa u drugom kolu kvalifikacija za evropsku elitu, dok će se timovi koji budu poraženi preseliti u drugu kvalifikacionu rundu Konferencijske lige.

Inače, za sada je poznato da će Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu predstavljati Borac (drugo kolo) i Sarajevo (prvo kolo), a između Željezničara i Širokog Brijega tražiće se još jedan predstavnik u prvoj rundi.

TIMOVI U PRVOM KOLU KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA

NOSIOCI: Ferencvaroš (Mađarska), Karabag (Azerbejdžan), Slovan Bratislava (Slovačka), Šerif (Moldavija), BATE Borisov (Bjelorusija), Astana (Kazahstan), Makabi Haifa (Izrael), Žalgiris (Litvanija), HJK (Finska), Flora (Estonija), Šamrok Rovers (Irska), Nju Seints (Vels), Olimpija Ljubljana (Slovenija), Zrinjski (BiH), šampion Turske, šampion Bugarske.

NENOSIOCI: Linkoln Red Imps (Gibraltar), KI (Farska Ostrva), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Rakov (Poljska), Aris Limasol (Kipar), BK Heken (Švedska), Farul (Rumunija), Valmiera (Letonija), Balkani ("Kosovo"), Larne (Sjeverna Irska), Hamrun Spartans (Malta), Svift Esperanž (Luksemburg), Struga (Sjeverna Makedonija), šampion Jermenije, šampion Albaije, pobjednik preliminarne runde.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC