• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesija su otjerali, bilo je da ti se smuči život! MONDO na Parku prinčeva: Leov ispraćaj? Za to je trebalo imati stomak

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kakvi su navijači PSŽ-a izlazili sa šampionske "žurke"? Za nju je zaista trebalo imati jak želudac, a nisu ga imali svi. Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa, Nemanje Stanojčića.

 Lionel Mesi otjeran iz PSŽ navijači mu zviždali Izvor: Profimedia

U razočaravajućem porazu od Klermona (2:3) u subotu uveče, Lionel Mesi odigrao je posljednji meč u dresu Pari Sen Žermena i to usred Pariza, pred domaćom publikom, na "Parku Prinčeva". Umjesto dostojanstvenog oproštaja, navijači su ga žestoko izviždali i još jednom dokazali da nikad nije stvorena "hemija" između njih i njega, kao što ni on nije napravio ono zbog čega je došao - trofej u Ligi šampiona. Titule Lige 1 osvojili bi bez velikih problema i bez njega i znače im onoliko koliko im je protiv Klermona bilo do proslave. A sve to se slomilo upravo na Mesijevim leđima.

Cijeli stadion tresao se u prisustvu Novaka Đokovića od zvižduka upućenim vjerovatno najboljem fudbaleru svih vremena, koji nije ispraćen, već otjeran iz Pari Sen Žermena. Da ga ne vole, nije bila velika tajna i ranije, a u subotu uveče mogli smo da se uvjerimo i na licu mjesta po završetku utakmice, kada smo u povratku sa Rolan Garosa naletjeli na gnjevne navijače koji su napuštali "Park prinčeva".

Pri povratku sa teniskih terena nakon bolnog poraza Olge Danilović, policija nas je usmjerila baš prema rijeci ljudi sa Parka prinčeva, koji su izlazili sa stadiona i kretali polako ka jednoj od okretnica na kojoj su i autobusi i metro. I baš u toj gužvi jedan detalj privukao je veliku pažnju - skoro niko ne nosi Mesijev dres sa brojem "30".

"Evo, ovo je peti Markinjos kog smo vidjeli, Mbape je na sve strane, a eno ga tek tamo jedan Mesi", naglas smo prebrojavali prezimena na dresovima navijača PSŽ-a. Vidjeli i "Havijera Pastorea", koji već pet godina ne igra u klubu, kao i "Leandra Paredesa", koji je otišao u Juventus na pozajmicu, ali nismo vidjeli ono čega nema - da Pariz prosto ne voli Mesija kako se mislilo da će ga zavoljeti. Prosto, nadali da će sa njim konačno osvojiti Ligu šampiona, umjesto toga dva puta su ispali u osmini finala i bez obzira na njegov doprinos osvajanju domaćih titula, niko neće previše plakati za njim na Parku prinčeva. Kao ni on za njima.

Prema svemu što smo vidjeli i čuli pred stadionom, jasno je da niko od njih nije zvučao ni ushićen ni srećan zato što je PSŽ postao prvak Lige 1 deveti put u posljednjih 11 sezona. Sa timom koji vrijedi 700 miliona evra više od vicešampiona (a da li uopšte znate ko je završio drugi?), titula u Francuskoj ne donosi ni euforiju niti ikoga oduševljava, izuzev povremenog mahanja zastava, ništa drugo nije davalo nikakve znake da je PSŽ šampion. Nema slavlja, čak i onda kada za klub igraju trojica fudbalera koji su među najboljima na planeti. Čak smo se i našalili kada je jedan dječak u autobusu povratio, kolega Miloš dobacio je da "ni njegov želudac ne može da svari ovakav PSŽ". Vjerovatno neprikladan humor tom trenutku, ali i prilično tačan.

Koliko je PSŽ-ova sezona krahirala u završnici, u kojoj je odavno ispao iz Lige šampiona, najbolje oslikava portal uglednog francuskog lista "L'Ekipa" koji je detalje o utakmici i Mesiju stavio skoro pa na dno naslovne strane. Bez nekakvih pretjeranih opisa, objašnjenja, jedan tekst posvećen je porazu od Klermona, jedan o saopštenju povodom Mesijevog odlaska i jedan o ocjenama igrača sa spomenutog meča. Prva i glavna fudbalska vijest bila je da je Nant uspio da izbori opstanak u ligi, dok je prednost na dijelu gdje se nalaze svi sportovi dobio Rolan Garos i pobjeda Aleksandera Zvereva protiv Frensisa Tijafoa.

Inače, još jedan detalj upao mi je u oko u Parizu. Prilikom odlaska na trening Novaka Đokovića dio oko stadiona bio je u roze bojama. Veliki broj navijača u roze, pjevanje, bubnjevi, zaista prava sportska atmosfera. U prvi mah mislio sam da je u pitanju meč fudbalerki PSŽ-a, ali sam nešto kasnije saznao da je u pitanju ragbi sekcija Parižana. Ogromno interesovanje vladalo je za meč ragbista koji su na kraju izgubili. Stekao sam utisak da više vole i njih od Mesija...

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC