• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA JE KUPILA OTPISANOG IGRAČA VOJVODINE: Plaćen 800.000 evra, a u Novom Sadu precrtan?!

Mladi i talentovani Uroš Kabić jedna je od zvijezda prelaznog roka u Srbiji.

 Uroš Kabić nije bio u planu Vojvodine Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je tokom ljetnjeg prelaznog roka napravila jedan od najzanimljivijih transfera u srpskom fudbalu - odjeknula je bomba kada je aktuelni šampion kupio Uroša Kabića (19) iz Vojvodine za 800.000 evra i 20 odsto od naredne prodaje. Ovaj transfer izazvao je burne komentare navijača novosadskog tima, ali predsjednik kluba Dragoljub Zbiljić tvrdi da je posao odličan za "staru damu" srpskog fudbala. Po njegovim riječima Kabić uopšte nije bio u planovima za novu sezonu.

Ofanzivni vezni koji je već debitovao za Zvezdu na meču protiv Fiorentine privlačio je pažnju iz Italije i austrije, Bolonja je bila tim koji se najviše pominje, ali... došli su, vidjeli Kabića na djelu, odustali i to javili Vojvodini - nije bio dovoljno dobar da ga odvedu u Italiju.

"Za Kabića smo imali usmenu ponudu od Bolonje do momenta kada su njihovi predstavnici došli da ga gledaju ovdje protiv Čukaričkog. Tada su nas obavijestili da odustaju od Kabića. Ne znam šta je u tom trenutku prelomilo za takvu odluku, ali koliko sam shvatio pratili su i trenažni proces, da li putem video-linka ili nekih predstavnika... Već u maju smo znali da je Bolonja odustala. Imali smo još jednu usmenu ponudu za Kabića iz Austrije u iznosu od 300.000 do 350.000 evra, ali praktično ozbiljnu ponudu nismo dobili. Malo smo igrali i taj medijski ples, očekujući da neko ponudi više", rekao je za Mozzartsport prvi čovjek Vojvodine. 

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Olimpijakosa Predrag Đorđević uradio je posao iza leđa Vojvodine, tvrdi Zbiljić, a zatim su klubu bile vezane ruke. Na kraju, od Crvene zvezde su dobili koliko su željeli, posebno jer Radoslav Batak nije računao da je Uroš Kabić među 20 najboljih igrača koje ima na raspolaganju za novu sezonu!

"Agent Predrag Đorđević je ranije već sve dogovorio sa Zvezdom, što mu automatski zatvara vrata za saradnju sa Vojvodinom u budućnosti. Ne možete bez znanja kluba, koji ima sva prava nad igračem, da pregovore dovedete u završnu fazu i onda prebacite pritisak na predsednika drugog kluba, pa da ispada da on koči razvoj određenog igrača. Ja ne kočim ničiji razvoj, mislim da je 800.000 evra i 20 odsto od narednog transfera sasvim dobra komercijalna ponuda za Kabića, jer ga naš trener nije vidio ni među dvadeset igrača. Želim mu svu sreću u daljoj karijeri, a ovo je jedan od boljih poteza Vojvodine u komercijalnom smislu. Druga stvar je to što je u pitanju Crvena zvezda i što postoji taj otpor, jer vojvodinaška javnost ne voli beogradske klubove, ali komercijalnim dijelom smo potpuno zadovoljni, jer su usmene ponude bile mnogo niže. Mi jesmo ciljali tu cifru od 1.000.000 ili 1.500.000 evra od Bolonje, ali smo u maju dobili negativan odgovor od naših partnera”, objašnjava Zbiljić.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:57
Uroš Kabić
Izvor: Youtube/Arena sport TV
Izvor: Youtube/Arena sport TV

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC