• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Austrijanci uvjereni u trijumf protiv Borca: Znamo da nas čeka "vruća" atmosfera, ali imamo kvalitet da prođemo dalje

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Austrija iz Beča doputovala je u Banjaluku bez strijelca jedinog gola u prvom meču protiv Banjalučana, Harisa Tabakovića, koji je prešao u berlinsku Hertu. Uprskos tome, Austrijanci su uvjereni da posjeduju kvalitet da eliminišu Borac.

 FK Austrija Beč konferencija za medije pred revanš meč protiv Borca Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Austrija je u Banjaluku donijela gol prednosti, a tim iz Beča uvjeren je da ima kvalitet da eliminiše Borac i plasira se u treće kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Iako su u grad na Vrbasu stigli bez jednog od najboljih igrača, Harisa Tabakovića, ujedno i jedinog strijelca u prvom meču odigranom prošle sedmice na stadionu "Đenerali arena", koji je prešao u berlinsku Hertu, gosti iz Beča smatraju da imaju spremnu zamjenu, te da će na Gradskom stadionu ostvariti rezultat koji će im biti dovoljan da prođu dalje.

To su očekivanja trenera Austrije Mihaela Vimera, koji je na konferenciji za medije u Banjaluci govorio o sutrašnjem meču, koji je na programu od 20.30.

"Iako Haris Tabaković više nije sa nama, smatram da imamo dovoljno kvaliteta da nadomjestimo njegov odlazak. Naši igrači dobro su upoznati sa kvalitetom Borca, takođe znamo i da nas čeka 'vruća' atmosfera, ali bez obzira na sve, želimo da zadržimo stečenu prednost iz prvog duela. I ne samo to, nego da upišemo još jednu pobjedu ako nam se za to ukaže prilika", najavio je Vimer da se njegov tim neće braniti, nego će otvorenom igrom pokušati da iskoristi "moranje" fudbalera Borca, kojim je neophodna bar minimalna pobjeda za produžetke.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Jedna od glavnih prijetnji po gol tima Vinka Marinovića biće Aleksandar Jukić, standardni vezista Austrije.

"Jasno da nam nedostaje glavni igrač, ali imamo mi i drugih kvaliteta. Prilagodićemo igru igračima koje imamo i vjerujemo da će njihov kvalitet doći do izražaja", rekao je Jukić.

Nedugo nakon što je završena konferencija za medije, fudbaleri Austrije stigli su na Gradski stadion, gdje će odraditi trening. Ispred stadiona dočekala ih je manja grupica navijača, koji su iskoristili priliku da se fotografišu sa igračima.

Meč u četvrtak sudiće švajcarski arbitar Urs Šnider.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC