• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija u Ligi šampiona! Zemlja od 54.000 stanovnika napravila čudo, lekcija za BiH i Crnu Goru

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Farska Ostrva mogu da budu ponosna na Klaksvik koji je stigao do trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i sigurno će igrati grupnu fazu UEFA takmičenja.

 Klaksvik sa Farskih Ostrva napravio senzaciju u Ligi šampiona Izvor: Shutterstock.com/IJPhoto

Farska Ostrva, državica od 54.000 stanovnika, imaće predstavnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona! Ne samo da je Klaksvik, klub iz mjesta od 5.000 stanovnika, napravio senzaciju protiv švedskog Hekena i izbacio ga na penale (ukupan rezultat 4:3 za Farane), nego su ovom pobjedom zvanično obezbijedio mjesto u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja. To i dalje može da bude Liga šampiona, vjerovatnije je Liga Evrope, a zagarantovano je da može da bude Konferencijska liga.

Sve to Farska Ostrva uspjela su da urade prije nego recimo Bosna i Hercegovina i Crna Gora, što je samo još jedan dokaz koliko je fudbal napredovao u ovoj državi i nije za potcjenjivanje kao prije recimo dvadesetak godina, kada je bila "premija" izvući njihov državni tim u kvalifikacijama za velika takmičenja, a još bolje njihov tim u kvalifikacijama.

Klasikvik, aktuelni šampion Farskih Ostrva, prvo je u kvalifikacijama napravio senzaciju protiv mađarskog Ferencvaroša, a da to nije slučajnost potvrdio je i protiv Hekena. U prvom meču nije bilo golova, da bismo u Geteborgu gledali spektakl. Domaći su poveli u 48. minutu, Fredriksberg je pet minuta kasnije izjednačio, a onda su Farani izdržali do produžetaka.

Tamo ih je u nadoknadi prvog produžetka šokirao Sadik i činilo se da se time Heken konačno "otarasio dosadnog Klaksvika", da bi već u 109. Abrahamson poravnao rezultat. To je značilo da ćemo gledati penale i da će domaćin imati prednost zbog publike na njihovoj strani, međutim... Heken je prvi promašio penal preko Rigarda, nažalost po njih isto je uradio i Gusijas u četvrtoj serini, ali je promašaj Sandberga bio znak za Klaksvik. Golom Forena u petoj seriji prošli su dalje i počelo je veliko slavlje!


U trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona gledaćemo Klaksvik i Molde, Spartu Prag i Kopenhagen, Olimpiju Ljubljanu i Galatasaraj, AEK i Dinamo, Slovan i Makabi, Rakov i Aris Limasol, odnosno na stazi "ligaša": Braga - TSC, Rendžers, - Servet, Marsej - Panatinaikos i PSV - Šturm.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC