• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaha spreman da pomogne "zmajevima", ali ne kao selektor! "Kodri treba pružiti podršku"

Autor Haris Krhalić

Vahid Halilhodžić potvrdio je da će se sastati sa predsjednikom FS BiH.

 Vaha o sastanku sa Vicom Zeljkovićem Izvor: Profimedia

Fudbaleri Bosne i Hercegovine sinoć su doživjeli bolan poraz od reprezentacije Islanda (1:0). Ovaj poraz je ujedno ostavio bh. fudbalere bez šansi da se kroz kvalifikacije plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Za utjehu nam može biti mjesto u baražu kojeg su „zmajevi“ obezbijedili dobrim rezultatima u Ligi nacija za vrijeme mandata Ivajla Peteva.

Veliko je pitanje da li će i tada na kormilu reprezentcije biti Meho Kodro, a da slijede rezovi i velike promjene najavio je i prvi čovjek FSBiH Vico Zeljković koji će pomoć tražiti, ni manje ni više, nego od Vahida Halilhodžića.

Da je dogovoren sastanak potvrdio je i sam Halilhodžić u razgovoru za Reprezentacija.ba poručujući kako je u svakom trenutku spreman pomoći Bosni i Hercegovini. Ali, ne kao trener.

„Znam da predsjednik Vico Zeljković želi da se vidimo i razgovaramo, cilj je da pomognem koliko mogu, mada ne treba ni nešto pretjerano očekivati. Trebao bih doći tu narednih dana, imam nekih privatnih obaveza, pa ćemo popiti kafu i dat ću svoje mišljenje. Ali, suludo je i pričati šta po tom pitanju. Ne može se Kodrin rad ocijeniti za dvije utakmice, treba čovjeku pružiti podršku, evidentno je da reprezentacija u posljednje vrijeme nije u formi. Koji su u uzroci, zašto je tako…, suviše sam daleko da bih mogao dati odgovor na to pitanje“, rekao je Halilhodžić za ovaj portal.

Poslije svakog lošeg rezultata, po običaju, govori se o novom selektoru. To je ono što naročito smeta našem legendarnom stručnjaku.

„Ne mogu svi biti neznalice. Kod nas poslije svake utakmice govori se o novom selektoru. To nigdje ne postoji, neozbiljno je o tome i pričati. Pa, Kodro je tek došao, treba mu pomoći, a ne tražiti odlazak poslije jednog poraza. Svi znamo da nije nimalo lako voditi našu reprezentaciju s obzirom na sve što se dešava. Nažalost, uvijek su treneri ti koji su najodgovorniji, dok igrače i ljude koji donose odluke malo ko kritikuje i spominje. Trener sam i znam koliko je nekada potrebno vrijeme da se određene stvari poslože“, dodao je Vaha.

Nerealno je očekivati da na kormilo zasjedne upravo Vaha. Nebrojeno puta je to dosad dao do znanja, a dodao je i da ponuda za posao nije imao nikada više.

“Ma, zovu ljudi sa svih strana, odbio sam i velike sume novca i svašta nešto. Iako mi ponekad nedostaje, ne mislim se još vraćati fudbalu zbog privatnih obaveza, a zna se i kakav sam u poslu – dajem sebe cijelog”, zaključio je Halilhodžić razgovor za Reprezentacija.ba.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC