• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija savladala Ukrajinu nakon preokreta

Reprezentativke Srbije u fudbalu ostvarile odličan rezultat i krenule ka vrhu svoje grupe u Ligi nacija.

 Srbija Ukrajina ženski fudbal Izvor: Profimedia/Natalie Mincher/SPP

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije trijumfalno je počela takmičenje u Ligi nacija, jer je na gostovanju savladala Ukrajinu nakon velikog preokreta - 2:1.

Iako su na početku ovog takmičarskog ciklusa izabranice Dragiše Zečevića bile bez pomoći nekoliko važnih fudbalerki, upisana pobjeda mogla bi da bude veoma značajna za nacionalni tim.

Srbiju su do izuzetno bitnog trijumfa na gostovanju Ukrajini vodile Jelena Čanković koja je iz slobodnog udarca pogodila za izjednačenje i Nevena Damjanović koja je desetak minuta pre kraja meča postavila konačni rezultat meča nakon što je bila najviša u skoku poslije kornera sa desne strane. Srbija je na poluvremenu imala zaostatak od jednog gola jer je Olha Ovdijčuk pogodila još u 20. minutu, ali je i u prvom dijelu meča bilo jasno da Srbija može ravnopravno da parira današnjem rivalu.

Tri boda na samom početku takmičenja sjajna su najava za meč protiv Grčke, koji će se 26. septembra igrati u Staroj Pazovi. Ukoliko reprezentativke Srbije i na tom susretu upišu pobjede, biće jasno istaknuta kandidatura za prvo mjesto u B3 grupi Lige nacija, a samim tim i plasman među najbolje evropske selekcije. Imajući u vidu za kakve velikane evropskog fudbala nastupaju igračice iz Srbije, to bi bilo sasvim prikladno.

Primjera radi, rezervni golman Sara Cetinja stoji među stativama Intera iz Milana, dok prvi golman Milica Kostić brani za Ferencvaroš. Kapiten Violeta Slović jedna je od najvećih klupskih legendi Spartaka iz Subotice koji je najbolji srpski klub, Nevena Damjanović igra za CSKA iz Moskve, Jelena Čanković je član Čelsija, Milica Mijatović Fiorentine, a Jovana Damnjanović Bajerna iz Minhena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC