• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP RS "DR MILAN JELIĆ" - Radnik dočekuje Borac, Đurić oprezan: Prvi su u Premijer ligi BiH - to je za svaki respekt

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najzanimljiviji meč osmine finala Kupa Republike Srpske u srijedu na Gradskom stadionu u Bijeljini igraju Radnik i banjalučki Borac (18 časova).

 Velibor Đurić Izvor: Promo/FK Radnik Bijeljina

Derbi osmine finala Kupa Republike Srpske "Dr Milan Jelić" biće odigran u srijedu na Gradskom stadionu u Bijeljini, gdje će drugoplasirani tim m:tel Prve lige Republike Srpske, Radnik, ugostiti banjalučki Borac, trenutnog lidera Premijer lige BiH.

Obje ekipe sutrašnji duel dočekuju u odličnom raspoloženju i sa serijom izuzetno dobrih rezultata. Uz vodeći Rudar Prijedor, Radnik je jedini neporaženi tim u prvoligaškom društvu, dok je, s druge strane, nakon uvodnog poraza na "Grbavici" protiv Željezničara, banjalučki premijerligaš vezao sedam pobjeda.

"Za nas je izazov da igramo protiv ekipe koja je prva na tabeli u Premijer ligi BiH. Iskreno, rezultati su im više nego dobri - sedam pobjeda u nizu, to je za svaki respekt. Zato i jesu prvi na tabeli, imaju kvalitetnu ekipu i vjerujem da će nastaviti u istom ritmu. Mi ćemo dati svoj maksimum i nadati se prolazu, zašto da ne. Imamo 90 minuta na raspolaganju, vjerujem da će moji igrači dati sve od sebe, pa vidjećemo kakav će rezultat biti", rekao je za MONDO Velibor Đurić, trener Bijeljinaca.

Imao je Radnik u šesnaestini finala mnogo problema sa niželigašem Crkvinom, pa je u narednu rundu prošao tek boljim izvođenjem jedanaesteraca. Nasuprot njih, banjalučki "crveno-plavi" deklasirali su kao gosti Slogu DIPO u Gornjim Podgradcima 7:0.

Zbog zgusnutog rasporeda, Đurić je na megdan trećeligašu izveo kombinovan sastav, a nešto slično očekuje se da će napraviti i protiv branioca trofeja u najmasovnijem takmičenju.

"U 15 dana odigrali smo pet utakmica - od Leotara, Laktaša, BSK-a, preko dobojske Sloge i sada Famosa, tako da protiv Borca vrlo vjerovatno nećemo izaći u najjačem sastavu. Ipak, vjerujem da će svi momci koji dobiju priliku dati svoj maksimum", ističe trener semberskog kluba.

Izvor: Promo/FK Radnik Bijeljina

Rudar Prijedor i Radnik odlično su započeli borbu za šampionsku titulu u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske, za sada drže prve dvije pozicije, ali Đurić ne bi otpisivao ni druge klubove. Ističe da je kvalitet mnogo bolji nego prošle sezone, tako da treba očekivati zanimljivu borbu za tron.

"Sigurno da sam zadovoljan dosadašnjim izdanjima u prvenstvu. Iza nas je devet kola, gdje smo imali težak i zgusnut raspored. Mi i Rudar Prijedor smo se nametnuli na početku prvenstva, mada ja ne bih otpisao ni Laktaše, a ni Leotar. Prošle godine smo, poslije duže vremena, i mi igrali Prvu ligu RS, ali smatram da je ove sezone mnogo, mnogo veći kvalitet nego ranije. Imate pet-šest ekipa koje su pri samom vrhu, protiv kojih je teško igrati i koji imaju veoma dobre igrače, tako da smatram da se kvalitet i te kako popravio u odnosu na prethodno prvenstvo", zaključio je Đurić.

Sutra su na programu još četiri meča osmine finala Kupa Republike Srpske "Dr Milan Jelić", svi od 15 časova, dok će Radnik i Borac na teren u večernjem terminu, od 18 časova. Susreti u Janji, Trebinju i Foči biće odigrani kasnije tokom oktobra.

KUP RS "DR MILAN JELIĆ" - OSMINA FINALA:

Srijeda, 4. oktobar:

Laktaši - Zvijezda 09 (15.00)
Tekstilac (Derventa) - Sloboda (Mrkonjić Grad)
Sloga (Srbac) - Borac (Kozarska Dubica)
Drina (Zvornik) - Sloga Meridian (Doboj)
Radnik (Bijeljina) - Borac (Banjaluka) (18.00)

Srijeda, 11. oktobar:
Podrinje (Janja) - Famos (Istočna Ilidža) (15.00)

Srijeda, 18. oktobar:
Leotar (Trebinje) - Kozara (Gradiška) (14.30)

Srijeda, 25. oktobar:
Sutjeska (Foča) - Rudar Prijedor (14.30)

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC