• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pankov još u pritvoru, UEFA pomaže! Održana hitna konferencija zbog Srbina, predsjednik kluba otkrio skandalozne detalje

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Radovan Pankov i dalje je u pritvoru u Holandiji, a njegov klub Legija iz Varšave organizovao je konferenciju za medije.

 Radovan Pankov i dalje je u pritvoru u Holandiji Izvor: Printscreen/YouTube/Legia Warszawa/MN Press

Skandal potresa evropski fudbal, poslije meča u Ligi konferencija između AZ Alkmara i Legije uhapšeni su Radovan Pankov i kapiten poljskog tima Žozue. Tom prilikom je i predsjednik gostiju Darijuš Mioduski dobio udarce pendrekom, a policija je bila ta koja je bila agresivna prema velikom broju predstavnika gostujućeg tima.

Poslije svega što se dogodilo održana je hitna konferencija za medije na kojoj se svima obratio upravo prvi čovjek kluba Mioduski. Prvo je pušten snimak cijelog haosa, pa se onda oglasio. "Ne znam ni za jedan slučaj u kom su stručni štab i tim napadnuti od strane obezbjeđenja, to je nezamislivo. Niko od nas nije udario bilo kog člana obezbjeđenja", počeo je Mioduski.

Za sve krivi policiju i ljude u Holandiji. "Agresija je bila sa njihove strane, ponašanje gospodina koji je svjedočio o svemu tome bilo je toliko agresivno da se pitam da li je bio pod uticajem određenih droga."

Pankov i Žozue su privedeni, poljski mediji tvrde da su im stavljene lisice, mada se to ne vidi čisto na snimcima. "Nisu nam dali ni šansu da se pobrinemo za naša dva igrača, nisu nam dozvolili da idemo sa njima. Danas je situacija bolja i nadam se da će uskoro doći u Poljsku. Mi sigurno nećemo odustati i uradićemo sve da istina izađe na vidjelo. Samo su holandski advokati koje smo angažovali u kontaktu sa njima dvojicom. UEFA radi na tome da oni budu pušteni."

Opisao je i šta se sve izdešavalo tada. "Sve što se dogodilo oko sat vremena poslije meča je nestvarno. Kada razmislim o tome, imam osjećaj da to nije bio incident, tenzija je rasla. Čuo sam od mnogih ljudi o klubu priče o načinu na koji su nas tamo tretirali. Prava katastrofa, to je neprihvatljivo."

I Pankov i kapiten Žozue i dalje su u pritvoru. "Svi u timu smo šokirani, svi su zabrinuti za njih. Žozue je već svjedočio, Radovan čeka svoj red. Mislim da će cijela ova situacija dodatno da nas zbliži."

Otkrio je da nije bilo kontakata sa predstavnicima holandskog kluba. "Niko iz Alkmara nas nije kontaktirao do sada, imam dobre odnose sa menadžmentom kluba i volio bih da tako i ostane. Mene su udarili nekoliko puta, kada sam hio da odem zajedno sa našim uhapšenim igračima brutalno su me gurnuli policajci koji su bili u punoj opremi."

Zahvalio se svima na podršci i dodao da će svi svjedočiti i u Poljskoj, kao i da pravne službe rade na tome. "Naši pravnici rade na prikupljanju materijala i branićemo svoje igrače. Njihov gradonačelnik nije želio naše navijače u svom gradu. Bili su prinuđeni da po karte idu u Hag, to je nevjerovatno", zaključio je Mioduski.

Pogledajte

00:29
VELIKI SKANDAL! SRPSKI FUDBALER PRIVEDEN U HOLANDIJI! Pankov proveo noć u policiji posle HAOSA u kom nije učestvovao?
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC