• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cijeli svijet priča o odbrani Olivijea Žirua! Hit scena iz Italije: "Nikad nisam doživio ovo!" (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Francuski napadač Olivije Žiru postao junak Milana jer je u finišu utakmice branio i odbranio mrežu na meču protiv Đenove.

 Olivije Žiru o odbrani na meču Đenova - Milan Izvor: Streamja.com/Printscreen

Spektakularan meč u Seriji A odigrali su Đenova i Milan - gosti su pogotkom Kristijana Pulišića u 87. minutu stigli do prednosti, a nju je sa rukavicama i u golmanskom dresu sačuvao Olivije Žiru! Nakon što je golman Milana isključen zbog neopreznog starta na ivici kaznenog prostora, iskusni francuski napadač preuzeo je odgovornost, stao među stative i uz malo sreće sačuvao mrežu.

Prvi opasan pokušaj Đenove bio je slobodan udarac koji je završio na prečki, kada Žiru nije morao da se istakne, ali to nije bilo sve od uzbuđenja. Domaći tim je imao veoma opasan napad duboko u sudijskoj nadoknadi i da su tada postigli gol Milan bi ostao bez čitavog plena - mreža se nije tresla jer je Žiru bio nestvarno hrabar i spretan, kao da mu nije prvi put da brani!

Gužvu u svom kaznenom prostoru otklonio je iz dva pokušaja. Prvo je odbio loptu koja je upućena ka rumunskom napadaču Puškašu, a zatim uspeo i da je uhvati kako bi u potpunosti otklonio opasnost. Dovoljno da bude igrač utakmice u očima navijača Milana!

"Nikada u svojoj karijeri nisam doživio ovako nešto. Napravio sam sjajnu odbranu na kraju meča i ponosan sam na cijeli tim. Borili smo se kao lavovi. Posljednja odbrana? Skoro kao da je bio gol. Kalabrija mi je masakrirao ruku, ali u redu je. Uramiću ovaj dres", rekao je poslije meča heroj Milana Olivije Žiru. Pogledajte njegovu odbranu:

Milan je ovom pobjedom stigao do prvog mesta na tabeli u Seriji A! Ekipa Stefana Piolija na najbolji mogući način iskoristila je kiks Intera protiv Bolonje (2:2), pa sada ima dva boda više od gradskog rivala, četiri više od Juvnetusa, a po sedam - uz utakmicu više - od Napolija i Fiorentine. Ovako izgleda tabela:



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC