• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATE IZ AJAKSA PLJUJU NA TELEVIZIJAMA! "Pošaljite ga nazad u Zagreb, ne može ovako!"

Autor Dragan Šutvić

Ovog ljeta su u Ajaks stigla trojica Hrvata u transferima vrijednim oko 30 miliona evra, a zbog loših rezultata sada su prvi na udaru.

 hrvatski fudbaleri loši u ajaksu Izvor: Profimedia

Hrvatski fudbaler Josip Šutalo (23) stigao je ovog ljeta u Ajaks iz Dinama u transferu vrijednom 20,5 miliona evra i postao je jedan od najskupljih igrača u istoriji "kopljanika", a činilo se da sve ide kao po loju jer je u jednoj od svojih prvih utakmica ponio čak i kapitensku traku. Međutim, zbog katastrofalnih rezultata koje Ajaks bilježi ove sezone i sveopšte krize u klubu, Šutalo je zbog etikete skupog pojačanja - jedan od onih koji su prvi na udaru.

Tako je njega napao čuveni fudbaler Ajaksa Endi van der Mejde tokom gostovanja u jednoj TV emisiji: "Najskuplji defanzivac u istoriji Ajaksa ne priča ni sa kim u Ajaksu, ne druži se, ne pije kafu... Samo razmišlja kako da se vrati u Zagreb", poručio je on i "udaranje" po njemu se nije samo na tome završilo.

U istoj emisiji, poznati holandski trener Dik Advokat, koji je takođe bio i selektor Srbije, komentarisao je ponašanje reprezentativca Hrvatske: "Pošaljite ga kući, vidite koliko novca možete dobiti za njega, ne može više ovako".

Interesantno je da je i Jakov Medić, još jedan Hrvat iz Ajaksa pristigao ovog ljeta za tri miliona evra iz Sent Paulija, takođe na udaru javnosti. Njega je novinar Hugo Borst prozvao u svom članku: "Bilo bi pristojno da se kaže da je najbolje odigrao gotovo sve lopte koje su išle po strani ili nazad, a kada bi driblao ili dodavao - to je izgledalo smiješno i beznadežno. Medić ne može da se brani, da gradi igru, ne može da igra fudbal. Sumnjivo je što su ga kupili", naveo je on.

Podjednako sumnje izazvala je i kupovina trećeg reprezentativca Hrvatske. U pitanju je Borna Sosa koji je stigao iz Štutgarta, a zbog njegovog transfera na udaru je bio sportski direktor Sven Mislintat koji se sumnjičio za korupciju i podnio je ostavku, ali najviše zbog očajnih rezultata.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC