• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Omri Glazer o ratu Izraela i Palestine: "Poznajem kidnapovane ljude, imam prijatelje u vojsci!"

Autor Dragan Šutvić

Golman Crvene zvezde Omri Glazer pričao je o fudbalu, ali i ratu nakon poraza od RB Lajpciga.

 golman crvene zvezde o ratu izraela i palestine  Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona od RB Lajpciga (2:1), a jedan od najboljih pojedinaca crveno-bijelih i na toj utakmici bio je izraelski golman Omri Glazer. Čuvar mreže reprezentacije Izraela bio je i sagovornik srpskih medija u noći između utorka i srijede.

Golman koji je tokom ljeta pojačao Crvenu zvezdu pričao je o odbranama koje je napravio, odbrani i napadu Crvene zvezde, očekivanjima u naredna dva meča, ali i ratu koji se trenutno vodi u njegovoj zemlji. Glazerovi prijatelji i poznanici su trenutno u teškoj situaciji - neki su oteti, neki su na frontu.

"Možda je bila dobra utakmica za mene, ali fudbal je timski sport, pa su mi draži bodovi nego komplimenti. Zbog bodova se igra", rekao je Glazer na početku razgovora i zatim pričao o situaciji u kojoj je zaustavio Opendu: "Skratiš ugao i čekaš, da vidiš šta ćeš da uradiš, šta je najbolje rješenje. Ovog puta sam mu uhvatio loptu, ali opet - radije bih bod."

Izraelski golman ističe da ekipa mora da bude bolja na početku utakmice, što za sada izgleda kao velika mana.

"Želimo da naše putovanje nastavimo u Ligi Evrope... Ali moramo da počinjemo utakmice kao što je završavamo. Da igramo od prvog minuta, da budemo agresivniji u jedan na jedan duelima, u prvom poluvremenu smo ih ispustili previše, pa su dolazili do lakih šansi", ispričao je Glazer.

Timska odbrana Crvene zvezde veliki je problem na početku nove sezone - Ćavi Simons je postigao gol nakon što ga niko nije čuvao, a u još nekoliko situacija igrači RB Lajpciga stizali su u dobre pozicije zbog grešaka fudbalera domaćeg tima. Glazer ima objašnjenje za te detalje.

"Nije samo do defanzivaca, nego do toga kako se cijeli tim brani. Nekada se trudimo da pritiskamo visoko, pa ima mnogo prostora, tri na četiri, četiri na četiri, onda je lako stvarati šanse. Nekad mora neko da ostane iza lopte, ali trudimo se da igramo veoma napadački fudbal, a onda ostane prostora nazad. Znao sam od početka da će biti tako", rekao je Izraelac.

Za kraj razgovora, izraelski čuvar mreže govorio je i o ratu koji vode Izrael i Palestina. Po njegovim riječima, Hamas je kidnapovao neke njegove poznanike, dok su mu prijatelji u vojsci Izraela i trenutno učestvuju u borbama. On se na terenu trudi da pruži malo vjere zemljacima koji mogu da gledaju sport.

"Teško je za mene, imam prijatelje koji su u vojsci, poznajem ljude koji su kidnapovani u Gazi. Nije lako. Prvi prioritet za mene je da se oni vrate u Izrael. Ali nadam se da je makar onima koji gledaju naše utakmice bar nekad fudbal možda izlaz iz te situacije. Trudim se da pružim najbolje. Da im donesem malo nade. Izrael je snažna zemlja, moramo da ostanemo snažni", zaključio je Glazer.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

04:30
Omri Glazer posle utakmice sa Lajpcigom
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC