• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mi smo odigrali bolje nego Juventus! Matić nahvalio Čuku: Moćna Fiorentina bez šanse! Taktički fantastično...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Igor Matić o porazu Čukaričkog protiv Fiorentine.

 Igor Matić o porazu Čukaričkog protiv Fiorentine Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Fiorentina je savladala Čukarički 1:0 (1:0) u Leskovcu u okviru četvrtog kola Konferencijske lige, a jedini gol na meču vidjeli smo još u osmom minutu. Tada je Enzola postigao gol iz penala koji je prethodno skrivio golman Filipović, da bismo poslije toga gledali nešto nekvalitetniju utakmicu u kojoj je Čukarički mogao čak i do boda. Mogao, ali nije, pošto je Kovač u 53. minutu promašio praktično prazan gol sa pet metara i to je bilo to od "brđana".

"Njihov trener mi je rekao da nisu imali sreće protiv Juventusa, ali večeras jesu. Mi smo odigrali bolje nego Juventus, iskreno da vam kažem. A jeste to model Juventusa, njihov način nam je pomogao, primijenio sam to. Ako igračima Fiorentine ostaviš velike prostore, mnogo su dobri jedan na jedan, tehnički jako dobri igrači. Ideja nam je bila da im skratimo te prostore, oni u organizaciji igre stoje široko, dva štopera su na velikom prostoru, pa je ideja bila da kad oduzmemo loptu budemo direktni", kazao je trener Čukaričkog Igor Matić poslije meča.

Matić ističe da je Čukarički odigrao "fenomenalnu utakmicu" i da je "taktički spremio fantastično", dodavši takođe da je "moćna Fiorentiona bila bez šansi" sem postignutog gola iz penala. Vjeruje da ono najbolje za njegov klub tek dolazi, samo je potrebno strpljenje...

"Vremenom će moja ideja doći do izražaja, ne zaboravite da ja nisam prošao pripreme sa ovom ekipom. Ovaj klub ima veliku perspektivu, mi smo danas bili bez sedam igrača, a imali gomilu mladih na terenu. Drago mi je takođe i zbog Vukašina Jovanovića da se vratio poslije pauze i odigrao pola sata", naveo je Matić i rekao da mu je od rezultata važnije kako je njegova ekipa odigrala - sa stavom i hrabro. "Po prikazanoj igri, zaslužili smo minimum nerijšeno."

Već za vikend Čukarički igra protiv Partizana, a do kraja Konferencijske lige čekaju ga dueli sa Ferencvarošem (30. novembar) u Loznici i protiv Genka (14. decembra).

Pogledajte

00:26
Atmosfera pred početak utakmice Fiorentina - Čukarički
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC