• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman se sklonio, lopta u mreži, ali ne važi: Da li ste znali za ovo fudbalsko pravilo? (VIDEO)

Iskusni golman napravio potez o kojem se priča širom svijeta.

 Golman Kasio pogodak iz indirekta Izvor: Twitter/geglobo/printscreen

Na fudbalskoj utakmici u Brazilu dogodila se situacija o kojoj priča čitav fudbalski svijet. Ekipe Korintijansa i Atletiko Mineira odigrale su neriješeno (1:1) 33. kolu tamošnjeg prvenstva, a u centar pažnje dospio je iskusni golman domaćeg tima Kasio (36). Njegova reakcija prilikom indirekta rivala postala je hit. 

Nekadašnji čuvar mreže PSV Ajndhovena pustio je da lopta upućena ka njegovom golu završi u mreži, siguran da je to najbolji potez koji može da izvede na ovoj utakmici. Bio je u pravu, iako su mnogi u prvi mah pomislili da je iskusni Brazilac napravio veliku grešku i omogućio protivniku da dođe do prednosti. To nije bio slučaj...

Iako bi se po reakciji trenera reklo da mu je na sekund srce stalo, golman Korintijansa bio je u pravu. U pitanju je bio indirektan udarac i gol ne važi ukoliko dvojica igrača nisu imali kontakt sa loptom prije nego što je završila u mreži. Zbog toga je Kasio odlučio da se skloni sa njene putanje, a da zatim njegov tim počne novu akciju jer ovaj pogodak nije priznat. Pogledajte scenu:

Nakon 33 kola u prvenstvu Brazila Korintijans se nalazi na 14. mjestu tabele, u ligi sa 20 klubova. Čak četiri tima ispadaju iz lige, pa je i ovom slavnom klubu ugroženo mjesto u elitnom rangu za narednu sezonu. Sa druge strane, Atletiko Mineiro je trenutno na šestom mjestu i pokušaće da se plasira na što bolju poziciju kako bi obezbijedio međunarodne utakmice naredne sezone.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC