• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa novo - Hrvati slavili uz Tompsona!

Autor Milutin Vujičić

Marko Perković Tompson redovan je na repertoaru fudbalske reprezentacije Hrvatske.

 Hrvati proslavili plasman na EURO uz pjesmu Tompsona Izvor: TV Arena sport/screenshot

Fudbalska reprezentacije Hrvatske plasirala se na Evropsko prvenstvo i to u "pet do 12". U posljednjoj rundi kvalifikacija, Hrvatska je na "Maksimiru" pobedila Jermeniju 1:0 (1:0), a jedini gol postigao je Ante Budimir u 43. minutu. Prije i poslije toga, izluđivao ih je srpski golman Ognjen Čančarević koji je imao čak deset odbrana, a poslije susreta je čestitao Luki Modriću i dobio dres od njega, dok su za to vrijeme Hrvati slavili. Uz koga? Pa jasno je...

Sa razglasa zagrebačkog stadiona puštena je pjesma proustaškog kantautora Marka Perkovića Tompsona "Lijepa li si", oko koje je ranije već bilo mnogo kontroverzi, prije svega zbog burnih reakcija iz Bosne i Hercegovine. Razlog je stih: "Herceg-Bosno, srce ponosno".

To nije prvi put da ova pjesma izaziva reakcije, a još od 2018. godine Zlatko Dalić je zabranio pitanja na ovu temu: "Nemojte mi postavljati takva pitanja. Šta pjevač, kakav pjevač? To je hrvatska pjesma 'Lijepa li si". Tu nije mjesto za vaše pitanje, sad da me pitate o pjevačima... Hrvatska je druga u svijetu, a vi mene pitate o pjevačima, nemojte da me provocirate. Pjevao je pjevač koji je naša himna", rekao je Dalić poslije povratka sa Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Podsjetimo, Tompson je često na repertoaru hrvatskih fudbalera, a rado je viđen gost i na proslavama. Pamti se i da su Lovren i Brozović po povratku iz Katara pjevali njegove pjesme u kafani uz skandalozne povike.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC