• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokantna odluka trenera Zvezde - kako je od napadača napravio defanzivca!

Autor Dragan Šutvić

Sa Barakom Baharom nikad nije sigurno, vječito nešto eksperimentiše. Sada je premjestio Stefana Mitrovića u zadnju liniju tima.

 stefan mitrović igra u odbrani  Izvor: MN PRESS

Barak Bahar i pred kraj svoje prve polusezone na čelu Crvene zvezde ne prestaje sa eksperimentima! Izraelski trener redovno mijenja sastave, formacije, uloge igrača, pa je tako bilo i pred duel sa ekipom Mladosti iz Lučana. Premjestio je ofanzivnog fudbalera u posljednju liniju tima!

U pitanju je bio Stefan Mitrović, lijevokrilni fudbaler koji je kod ranijih trenera igrao po lijevom boku odmah iza napadača. Kod Bahara je prvo počeo kao bočni u formaciji sa trojicom pozadi, a sada je premješten potpuno u odbranu!

Protiv Mladosti na "Marakani" izašao je Barak Bahar sa Urošem Spajićem i Aleksandrom Dragovićem u srcu odbrane, na desnom boku je startovao Luka Nikolić koji je dugo bio van konkurencije je počeo kao desni bek. Na lijevoj strani u formaciji sa četvoricom nazad počeo je Stefan Mitrović!

Ovo je još jedan od brojnih eksperimentara Baraka Bahara ove sezone. Najbolji igrač tima Osman Bukari mu je igrao i kao krilo i kao napadač i kao desni spoljni. Srđan Mijailović je nastupao kao zadnji vezni, desni bek, centralni i desni štoper. Milana Rodića šeta između lijevog beka i štopera, Mirka Ivanića između centralnog, ofanzivnog i lijevog veznog fudalera, a Žan Filipa Krasoa između "desetke", špica i desnog krila. Marko Stamenić, Gelor Kanga, Kings Kangva i Hvang su igrali i kao centralni i kao defanzivni vezni, a i poslije pola godine ekperimenti ne prestaju. 

Stefan Mitrović (21) stigao je u Crvenu zvezdu u leto 2022. na poziv Dejana Stankovića, koji ga je na terenu "Marakane" pitao: "Da li hoćeš da dođeš u Zvezdu?" Mitrović je pristao, postizao golove u Evropi prošle sezone, nošen elanom i velikom energijom u Superligi i pogađao i asistirao, ali je nakon dve promjene trenera njegova uloga u Ljutice Bogdana postepeno smanjivana.

Kada je Barak Bahar vidio da Mitrovićeva brzina i eksplozivnost prave razliku u Superligi, ali ne i u Ligi šampiona, gdje je većina igrača na tom fizičkom nivou, prestao je da ga koristi. Protiv Sitija u prvom kolu igrao je praktično lijevog beka, potom je protiv Jang Bojsa i RB Lajpciga igrao "lijevog spoljnjeg", a onda u prethodna dva kola uopšte nije ulazio. Paralelno sa tim, gubio je ulogu i u domaćoj ligi, pa je u prethodnih 10 superligaških mečeva odigrao samo dva puta po 45 minuta - protiv Radničkog iz Niša i Radnika.

U moru konstantnih Baharovih promena koje do sada nisu donijele rezultat, Mitrovića sada vidi na suprotnoj strani - kraj desne aut-linije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC