• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je najveći promašaj Dinama i braće Mamić! Sad je zvijezda Premijer lige, nisu htjeli ni da ga vide!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fantastični japanski fudbaler Kaoru Mitoma bio je blizu prelaska u Dinamo iz Zagreba, ali su Mamići odustali!

 Kaoru Mitoma promašaj Dinama iz Zagreba briljira u Premijer ligi Izvor: Sean Ryan/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zagrebački Dinamo godinama je bio simbol za veoma uspješne transfere u regionu - bilo da je riječ o domaćim fudbalerima koje su prodavali u inostranstvo ili o strancima koje su kupovali i koji su donosili baš ono što se očekivalo. Iza kompletnog projekta stajali su Zdravko i Zoran Mamić, ali je čak i hrvatski tim imao neke ozbiljne promašaje. Jedan od najvećih je Kaoru Mitoma, koji sada brani boje Brajtona i fantastično igra u Premijer ligi!

Kako prenosi "Index", Mitoma je jedan od najvećih promašaja Dinama u skorijoj istoriji zagrebačkog kluba! Ovaj hrvatski portal dobio je na uvid dokument u kojem se vidi da je Zoran Mamić ovlastio agenta u Japanu da pregovara oko prelasku Mitome u Dinamo, što se na kraju nije desilo. Fantastična sezona 2019/20 koju je Kaoru Mitoma odigrao za Kavasaki Frontale, sa 13 golova i 13 asistencija na 30 prvenstvenih mečeva, zapala je za oko nekadašnjem fudbaleru Mihaelu Mikiću. On je preko kontakata u Japanu spojio klub i braću Mamić, ali...

Kavasaki je tražio 2.500.000 evra za mladog krilnog napadača, a Kaoru Mitoma bi u tom trenutku pristao i na 600.000 evra godišnje plate. To je novac koji je Dinamo iz Zagreba mogao da odvoji za veoma talentovanog fudbalera, pa je utisak da je samo procjena o igraču spriječila transfer. U tim godinama Dinamo je predvodio Mislav Oršić, domaći igrač koji je fantastično igrao baš na lijevom krilu.

Kaoru je bio zainteresovan za dolazak u Dinamo, ali je postojao veoma kratak rok u kojem je hrvatski klub mogao da reaguje. Mamić je ovlastio agenta da započne pregovore, procijenjeno je da niko ne treba da ode u Japan i pogleda Mitomu na djelu! Nije poznato zašto su Mamići donijeli takvu odluku.

Navodno, Dinamo iz Zagreba bio je zainteresovan i za još dvojicu japanskih fudbalera koji su napravili sasvim dobre karijere. Takumi Minamino je preko Salcburga stigao do Liverpula i Monaka, Vataru Endo je sada u Liverpulu, a interesantan je bio i Reo Hatate. Nekadašnji hrvatski fudbaler Mihael Mikić skautirao je svakog od njih i preporučio je Zagrepčanima i Takumu Asana, koji je kasnije preko Arsenala stigao do Partizana u kojem je igrao veoma dobro. Sada je član Bohuma.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC