• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda će ovako pokriti rupu u budžetu: Dosta bilo rasprodaje djece, stiže novac iz Holivuda!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vjeruju u Crvenoj zvezdi da bi jedan unosan transfer mogao da pokrije funkcionisanje kluba do ljeta.

 LA Galaksi želi Osmana Bukarija Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda je ove sezone zaradila više od 25 miliona evra od učešća u grupnoj fazi Lige šampiona (bez zarade od TV prava i ulaznica), ali to ne znači da u 2024. godinu ulazi bezbrižna. Potrebno je pokriti tekuće troškove poslije velikih ulaganja tokom ljeta, tako da će u zimskom prelaznom roku doći do transfera koji će klubu omogućiti da funkcioniše, ujedno i da "pripremi teren" za narednu takmičarsku godinu.

Znaju dobro u Crvenoj zvezdi da najveću vrijednost trenutno imaju mladi fudbaleri Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović, ali čini se da njih dvojica - makar ove zime neće napustiti "Marakanu". Nedeljković je dobio novi ugovor, Mijatović sam ističe da mu se ne ide iz Zvezde, pa to otvara neka druga pitanja - od koga Zvezda može da zaradi ozbiljan novac ove zime?

Veliki je broj fudbalera koji su precrtani i od njih ne može da se očekuje velika zarada, ali može od Osmana Bukarija koji je u Ligi šampiona privukao veliku pažnju na sebe. Protiv Mančester sitija i Jang bojsa je upisao po gol i asistenciju i bio je najbolji igrač Zvezde u elitnom takmičenju, a nije zanemarljiv podatak ni da je sa brzinom 35,4 km/h bio deseti najbrži fudbaler tokom ove jeseni.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Prema pisanju medija iz Gane, to je "alarmiralo" Notingem forest, koji je poslao skaute na meč protiv Mančester sitija i zato planiraju da "napadnu" brzonogog fudbalera na zimu, dok se od ranije piše da su za njega zainteresovani i Los Anđeles Galaksi i Spartak iz Moskve.

U ovom trenutku čini se da je Bukari najraspoloženiji za odlazak u Premijer ligu, međutim navodno je i Galaksi spremio bogatu ponudu zbog koje bi mogao u Holivud. Trenutno, ne postoji šansa da ode u Rusiju, sem ako ne bude u pitanju daleko bolji novac od Engleske i SAD, što je malo vjerovatno. Ne pomaže ni to što su Spartak i Zvezda u "bratskim odnosima", pošto i na Marakani žele da zarade najviše moguće od svog fudbalera, ali i da budu zapaženi na tržištu transferima na Zapad.

Trenutna vrijednost Bukarija prema sajtu "Transfermarkt" je 6,5 miliona evra, ali bi u Zvezdi željeli da ga prodaju i za dvostruko više, što bi bila ozbiljna finansijska injekcija za naredni period.

Podsjetimo, Bukari je od prošlog leta u Zvezdi odigrao 63 utakmice i postigao 22 gola, a predstojeći "vječiti" derbi mogao bi da mu bude posljednji u crveno-bijelom. U karijeri je igrao još za Nant, Gent i Trenčin, dok je za reprezentaciju Gane odigrao 12 utakmica i dao tri gola. Između ostalog, i protiv Portugala na Mundijalu u Kataru.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC