• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvijezda 09 "prepolovila" igrački kadar, trener Milisavljević pojasnio odluku kluba: Nije bilo nimalo lako...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

S obzirom da devetorica fudbalera nisu imala veliku minutažu, premijerligaš iz Etno-sela Stanišići odlučio je da im se zahvali na saradnji.

 Zvijezda 09 raskinula saradnju sa devetoricom fudbalera, Darko Milisavljević pojasnio odluku Izvor: FK Zvijezda 09

Zvijezda 09 ove zime rastala se sa devetoricom fudbalera - Mladenom Jutrićem, Markom Jevremovićem, Aleksom Paićem, Zoranom Danoskim, Krstom Đorđevićem, Bubakarom Saneom, Emanulahom Blaževićem, Nenadom Gavrićem i Sedadom Subašićem, koji su slobodni u potrazi za novom sredinom.

Klub koji je jesenji dio sezone okončao na posljednjoj poziciji Premijer lige BiH odlučio je na pauzi da izvrši novu rekonstrukciju tima, što je u razgovoru za "Glas Srpske" objasnio trener Semberaca Darko Milisavljević.

"Odluka da devetorici fudbalera damo odriješene ruke nije bila nimalo laka, ali smo morali da smanjimo broj igrača pod ugovorom. Većina od njih nije imala u prvom dijelu sezone neku veću minutažu i ovakav rasplet bio je neminovnost", pojasnio je Milisavljević razloge njihovog odlaska.

Prelazni rok je pred nama, nema sumnje da nas, slično kao i ljetos, očekuje veliki promet u igračkom kadru Zvijezde 09.

"Istina je da postoji interesovanje za pojedine fudbalere, ali verujem da ćemo zadržati gotovo sve fudbalere koji su jesenas iznijeli najveći teret i činili kostur ekipe. U skladu s tim radićemo i na dovođenju pojačanja, a ona će biti ciljana i isključivo po pozicijama na kojima nam nedostaje kvalitet. Očekujem da bude mnogo lakše nego ljetos kada su igrači dolazili praktično kao na traci. Olakšavajuća okolnost biće i to što će većina njih sada od prvog dana priprema biti zajedno na okupu i biće prilike da se još bolje uigramo. Da za to treba dosta vremena pokazao je i finiš jeseni kada smo konačno proigrali i počeli da osvajamo bodove. Zbog toga smatram da smo jedini premijerligaš koji žali što prvi dio šampionata nije trajao još bar koje kolo", poručio je trener Zvijezde 09.

Izvor: Promo/FK Zvijezda 09

Pauza za fudbalere iz Etno-sela Stanišići trajaće do 10. januara, za kada je zakazan početak priprema za drugi dio sezone.

"Tog dana obavićemo prozivku i poslije uvodnih testiranja početi sa žestokim radom. Kako sada stvari stoje kompletne pripreme obavićemo u Etno-selu Stanišić i okolini, a odmah poslije novogodišnjih praznika počećemo da dogovaramo pripremne utakmice", rekao je Milisavljević.

KUP BIH

Iako će većina snaga biti usmjerena ka opstanku u društvu najboljih, Zvijezdu 09 na proljeće očekuje i nastavak takmičenja u Kupu BiH. Žrijeb nije bio naklonjen Milisavljevićevom timu, jer će u osmini finala odmjeriti snage sa Borcem u Banjaluci. "Nadali smo se nekom manje jakom rivalu kako bismo izborili plasman u četvrtfinale, a poslije se igraju po dvije utakmice pa je onda sve moguće. Međutim, nismo imali sreće, a dodatno otežavajuća okolnost jeste to što su Banjalučani u ovom susretu domaćini. Ipak, nećemo se predati unaprijed."

Vodiće Zvijezda 09 žestoku borbu za opstanak u premijerligaškom društvu. Iako su je mnogi već davno otpisali, sa dvije pobjede u posljednja tri kola sezone, semberski tim pokazao je da se nije predao i da će biti tvrd orah za većinu klubova u nastavku prvenstva.

"Svjesni smo da smo u mnogo težoj situaciji nego ostale ekipe koje se bore za opstanak, ali se nadam kao i svi ostali da ćemo na proljeće mnogima pomrsiti račune i na kraju uspjeti da budemo iznad crte. Borićemo se dok god ima nade, a vjerujem da ćemo na kraju uspjeti da dobijemo tu bitku", poručio je na kraju Milisavljević.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC