• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najgore fudbalsko pravilo - Slovenci uništavaju klince! Pošalju ih na teren, pa odmah mijenjaju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi fudbaleri dobijaju šansu na startu meča, pa izlaze nekoliko desetina sekundi kasnije, pri prvom prekidu.

 U Sloveniji mijenjaju mlade igrače nakon nekoliko sekundi Izvor: Armin Durgut / Pixel Media / Profimedia

Premijer liga BiH i Superliga Srbije već nekoliko godina imaju pravilo da u startnoj postavi mora da bude igrač mlađi od 21 godine, što je prethodnih dana znalo da napravi problem Igoru Duljaju. I sam trener Partizana govorio je da razmišlja koga će poslati na teren i prelomio da to bude Nemanja Trifunović, Vladan Milojević se odlučio za Jovana Šljivića, a u Sloveniji... E, tamo su pravila drugačija i više štete nego što koriste mladim fudbalerima!

Na prvenstvenom meču koji su u subotu igrali Olimpija iz Ljubljane i Rogaška dogodio se trenutak koji će zauvijek pamtiti mladi golman gostujućeg tima Žan Lorber (17). Nažalost, ni po čemu dobrom, pošto je na terenu proveo samo prve 24 sekunde, a nakon što je lopta prvi put napustila teren trener njegovog tima odlučio je da u igru pošalje daleko iskusnijeg Ajdina Mulalića (29). Pravila nisu prekršena, ali mladom fudbaleru sigurno neće značiti što je na terenu bio manje od pola minuta.

Inače, ovo je bio debitantski nastup za Lorbera u seniorskom timu Rogaške, pa samim tim i u elitnom rangu slovenačkog fudbala. Ostatak meča odgledao je sa klupe za rezervne igrače, svjestan da na ovom meču neće moći da dobije priliku da brani čak ni ako se njegov iskusniji kolega povrijedi ili dobije crveni karton. To je bio rizik koji je Rogaška preuzela, a teško je reći da se isplatilo.

Poslije četiri minuta igre imali su gol prednosti, prije odlaska na odmor su uspjeli da dupliraju prednost, ali su iz Ljubljane odnijeli samo bod. Olimpija je u 77. minutu prepolovila zaostatak, a zatim u drugom minutu nadoknade postavila konačnih 2:2 na ovom meču i podijelila bodove sa gostima koje čeka grčevita borba za opstanak.

Rogaška je u na prvih 20 mečeva u ligi osvojila tek 12 bodova, pa zauzima posljednje mjesto na tabeli. Ispred njih je ekipa Aluminija koja ima meč manje i šest bodova više, a ta pozicija vodi u baraž za opstanak na kraju slovenačkog prvenstva. Za sada to djeluje kao nedostižan cilj fudbalerima Rogaške.

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC