• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mateuš Saldanja će oboriti rekord srpskog fudbala u transferima"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Zoran Stojadinović oduševljen igrama Mateuša Saldanje u Partizanu.

 Mateus Saldanja obara rekord srpskog fudbala tvrdi Zoran Stojadinovic Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Brazilski napadač Mateuš Saldanja (24) stigao je prošlog ljeta u Partizan kao igrač vrlo skromne karijere (Azerbejdžan, Kina, Japan), pa je malo ko u tom trenutku očekivao da će eksplodirati za samo šest mjeseci. Već sada na svom kontu ima 16 golova, uključujući i vrlo važan za pobjedu protiv Javora u Ivanjici (1:0) proteklog vikenda, čime se odluka crno-bijelih da odbiju ponude za njega pokazala kao vrlo dobra.

Bilo je interesovanja iz Španije i Turske, međutim nakon odlazaka Belića i Ilića, Partizan nije želio da prodaje i svog najvažnijeg igrača, a poznati srpski agent Zoran Stojadinović vjeruje da bi tokom ljeta Saldanja mogao da obori rekord srpskog fudbala po sumi koju će neko platiti za njega. 

Za sada, rekorde drže Stefan Savić i Nemanja Radonjić koji su plaćeni po 12 miliona evra, a prema riječima Stojadinovića to bi Brazilac vrlo lako mogao da nadmaši ako nastavi da pruža ovakve partije.

"Ako je Partizan za Saldanju zaista imao deset miliona evra na stolu, imaće ih i u junu. Velika je dobit što su zadržali takvog igrača. Bore se za titulu, imaju bod više od Zvezde, imaju dobru ekipu i neće odustati do kraja. Saldanja bi mogao mnogo da im donese. Gledajući kako cijene igrača rastu, ne bi me čudilo da Saldanjin transfer na kraju bude najveći u istoriji srpskog fudbala", rekao je nekadašnji direktor Crvene zvezde za Informer i dodao:

"Od početka sam govorio da je Saldanja igrač koji pravi razliku. Komotno bi mogao da igra u nekom španskom klubu. Nije nivo Reala i Barselone, ali u bilo kojem prosečnom klubu iz Primere, mogao bi da bude jednako dobar kao u Srbiji. Bio mi je u Deportivu trener čuveni Arsenio Iglesijas i jedno vrijeme smo imali nekog klinca koji se gurao da igra. Davao je golove na 3:0 ili 4:0. Kad ga je trener sklonio, a mali se bunio, ovaj mu je objasnio da pravi špicevi daju ključne golove. Baš te ključne daje Saldanja. Mnogo puta je povukao ekipu, dao prvi gol ili kada je bilo gusto. Malo golova je dao koji nisu imali nikakav uticaj na rezultat, jasan", naglasio je on.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

08:45
Saldanja - Intervju
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC