• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U fudbalu nećemo dozvoliti ono što su u košarci! Čeferin u posjeti FSS u Beogradu: Gostoprimstvo nikad nije bilo upitno

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin obišao prijatelje iz FSS u Beogradu.

 Aleksander Ceferin u posjeti FSS Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin doputovao je u u još jednu posjetu Fudbalskom savezu Srbije (FSS) i odmah iskoristio priliku da istakne koliko je za cijeli region važno što će se naredni sastanak najvišeg tijela evropske fudbalske unije održati upravo u Beogradu, prenosi zvanični sajt srpskog Saveza.

"Uvijek se osjećam lijepo u vašem gradu i mnogo se radujem što će naredni Kongres UEFA biti održan u prestonici Srbije. Kako ja to volim da kažem, na našim prostorima", rekao je Čeferin koga je u hotelu "Kraun Plaza" dočekala delegacija FSS u kojoj su bili  predsjednik Dragan Džajić, potpredsjednik Branislav Nedimović i generalni sekretar Jovan Šurbatović čijim gostoprimstvom nije iznenađen.

"Gostoprimstvo srpskog saveza i srpskog naroda nikada nisu bili upitni. Već sada sam siguran da će organizacija Kongresa biti na najvišem mogućem nivou. Svaki put kada dođem u Beograd, uvjerim se da su kapaciteti sve veći i veći. Za delegate je mnogo važno što je hotel povezan sa centrom u kome će se održati Kongres i to znatno olakšava kompletan proces logistike i organizacije događaja".

Tokom ove posjete, Čeferin će prisustvovati svečanosti povodom proglašenja novog ambasadora Sportskih igara mladih. Čuveni njemački fudbaler Karl-Hajnc Rumenige pridružiće se velikoj porodici ambasadora SIM u kojoj su između ostalog i prvi čovjek evropskog fudbala, kao i predsjednik Pari Sen Žermena Naser Al-Kelaifi. Za Beograd se već sada može reći da je regionalna fudbalska metropola. "Jedna od metropola sigurno", slaže se Čeferin, ali dodaje: "Infrastruktura još uvijek nije na nivou na kome bi trebalo da bude, ali izgleda sasvim obećavajuće. Grade se za sada manji stadioni, imam informaciju da uskoro počinje izgradnja Nacionalnog stadiona, a u tom slučaju rastu šanse da Beograd bude domaćin novih velikih događaja"

Možda i neke finalne utakmice Lige Evrope ili Lige konferencija? "Apsolutno se slažem, ukoliko svi uslovi budu ispunjeni. Beograd je veliki grad, ima moderan aerodrom, veliki broj ekskluzivnih hotela, sve moguće kapacitete i nedostaje još taj završni korak. Odnosno stadion dovoljnog kapaciteta da ugosti aktere završnog čina nekog velikog takmičenja".

Tokom velikog Kongresa UEFA u Parizu, Čeferin je nedavno pomenuo i Crvenu zvezdu koja je 1991. godine u Bariju osvojila Kup šampiona: "Svi mi na ovom podneblju smo mnogo bolji nego što mislimo da jesmo. Imamo neke prednosti koje drugi nemaju. Moramo da se zbližimo, da funkcionišemo zajedno. Samo tako možemo naprijed. Fudbal udružuje ljude. Sa druge strane, bilo kakav bojkot izaziva negativne posljedice. Zato sam i pomenuo da se Jugoslavija nikada nije osjećala evropskije nego kada je Crvena zvezda pobijedila Marsej u Bariju. I nažalost, nikada izolovanije, nego kada su nas spriječili da učestvujemo na Evropskom prvenstvu 1992. godine".

Na svečanosti u Sava centru, pored predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i velikog broja zvanica iz političkog, ekonomskog i sportskog života Srbije, prisustvovaće i brojne vedete koje su ispisale istoriju evropskog fudbala i na koje je vjerovatno i Čeferin mislio kada je u Parizu rekao da je fudbal strast i više od igre.

Pogledajte

03:06
Predsednik Vučić na svečanosti povodom Sportskih igara mladih
Izvor: Kurir sport
Izvor: Kurir sport

"Apsolutno. Fudbal je toliko jak baš iz razloga što svako može da sanja da igra najjače takmičenje. Košarci su to oduzeli i još mnogim drugim sportovima, ali u fudbalu nećemo dozvoliti. Slušao sam jednom prilikom jednog mudrog čovjeka na televiziji, pitali su ga koji je najpopularniji sport na svijetu, odgovorio je košarka. Kada su ga podsjetili na fudbal, rekao je fudbal nije sport, fudbal je religija", naglasio je to i osvrnuo se na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

"U svakom slučaju, radimo na tome da sve bude na top nivou. Juče sam bio u Berlinu i razgovarao o detaljima u vezi sa Evropskim prvenstvom. Nijemci imaju odličnu infrastrukturu i što je još važnije, dokazano je da su sjajni organizatori velikih sportskih događaja. Siguran sam da će turnir u svim aspektima ispuniti očekivanja. U Sloveniji vlada neviđeno interesovanje navijača, ulaznice su prosto planule, a vjerujem da je slična situacija i u Srbiji".

Nema sumnje da je sa prijateljima iz Fudbalskog saveza Srbije, predsjednik UEFA već razmijenio ‘prijetnje’ uoči duela Slovenije i Srbije u Minhenu: "Dotakli smo se malo te utakmice, ne nešto puno. Kako se bude bližilo Evropsko prvenstvo, biće sve više reči o tome. Sistem je takav da i neke trećeplasirane ekipe idu u nokaut fazu turnira", naglasio je on.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:52
ALEKSANDAR ČEFERIN ZA KURIR: Pozdrav čitaocima u Srbiji, volite fudbal! KAKO TO DA PREDSEDNIK UEFA NIJE IMAO ZAPAŽENU KARIJERU, A I DANAS DAJE GOLOVE KAO OD ŠALE?!
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC