• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rajković dominira u TOP 5 ligama Evrope: Nevjerovatan rekord Srbina - zaustavio i Barsu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predrag Rajković najbolje brani penale, kada je riječ o golmanima u Top 5 evropskih liga!

 Predrag Rajković odbranio devet penala Izvor: MN PRESS

Srpski golman Predrag Rajković bio je jedan od najzapaženijih aktera na utakmici Barselone i Majorke (1:0) koja je odigrana u okviru španskog prvenstva. Čuvar mreže, koji je u najužem krugu igrača Piksi računa za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, nakon što je Mile Svilar odjavio reprezentaciju, istakao se u veoma važnom meču za svoj tim odbranjenim penalom, kada je zaustavio udarac Ilkaja Gindogana sa bijele tačke.

Katalonci su na kraju stigli do pobjede protiv tima koji se bori za opstanak u elitnom rangu španskog fudbala, ali je srpski golman pokupio komplimente za još jednu sjajnu partiju. Takođe, bivši golman Jagodine i Crvene zvezde pokazao je da je specijalista za udarce sa bijele tačke, pošto je od sezone 2019/20 do sada odbranio čak devet penala i po tome mu nema ravnog u pet najboljih liga Evrope

Rajkovićeva odbrana nije bila dovoljna da Majorka izbjegne poraz na jednom od najtežih gostovanja u ligi, ali postoje i daleko lakši mečevi na kojima će srpska kolonija sa najljepšeg ostrva u Mediteranu tražiti bodove. Rajković je ove sezone saigrač sa Matijom Nastasićem i Nemanjom Radonjićem, a trenutno su na 15. poziciji sa 27 bodova - osam više od Kadiza koji je na mjestu koje vodi u niži rang.

Majorka je ove sezone napravila veliki rezultat u Kupu Kralja, a rival u finalu tog takmičenja biće im Atletik Bilbao. Trojica srpskih fudbalera mogla bi protiv Baskijaca da osvoje važan trofej, prvi za svoj klub nakon dvije decenije čekanja.

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC