• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac na "Koševu" uručuje otkaz Simonu Rožmanu?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučki Borac od 17.30 časova igra revanš meč četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva, a ta utakmica mogla bi da bude presudna za trenera "bordo" tima Simona Rožmana.

 Fk Borac uručuje otkaz treneru FK Sarajevo Simon Rožman Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

"Biti ili ne biti" za slovenačkog stručnjaka Simona Rožmana!

Iako formalno u javnosti ne postoji nikakav ultimatum za Slovenca, vrlo je izvjesno da će Rožman napustiti kormilo Sarajeva ako danas na "Koševu" ne bude eliminisao banjalučki tim.

Prilično samouvjereno je Rožman najavio revanš, naglasivši da je Sarajevo jedini klub u BiH, koji ove sezone nije izgubio od lidera Premijer lige BiH iz Banjaluke. Takođe, izrazio je nadu da odluka o putniku u polufinale bude odlučena na terenu, a "ne neke druge stvari na koje ne možemo uticati."

Pretpostavljamo da je mislio na suđenje čitlučkog arbitra Matea Muse, koji je priznao gol Banjalučanima u prvenstvenom duelu u novembru na Gradskom stadionu (1:1), iako je televizijski snimak pokazao da su u tom trenutku dvojica igrača Borca bila u ofsajdu.

Rožman je nešto ranije dobio podršku klupskog rukovodstva uprkos seriji loših rezultata u prvenstvu i odstranjivanja doskorašnjeg kapitena Almedina Ziljkića zbog "kvarenja atmosfere", ali po svemu sudeći, na sarajevskoj klupi ga i dalje drži jedino najmasovnije takmičenje.

Odnosno mogućnost prolaska u polufinale, a na "Koševu" se nadaju i podizanju trofeja, koji bi donio nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone i malo zaliječio rane bosanskohercegovačkog "Real Madrida", kako je nespretno rekao sportski direktor Senijad Ibričić, pa postao predmet sprdnje navijača nakon poraza od Širokog Brijega, Zvijezde 09 i gradskog rivala Željezničara.

S druge strane, osvajanje "duple krune" je cilj banjalučkog kluba, što je nedavno apostrofirao predsjednik Borca Goran Lukić, s obzirom da crveno-plavi nakon trijumfa nad Zrinjskim u Mostaru već uveliko mogu da ohlade šampanjac jer bježe drugoplasiranim "plemićima" ogromnih 12 bodova.

Taj meč u Mostaru prilično je raširio krila Banjalučana, pa je i trener Vinko Marinović s mnogo samopouzdanja najavio revanš na "Koševu".

"Mi smo u dobroj formi, u dobrom smo ritmu. Pokazali smo to i protiv Zrinjskog. U ekipi vlada odlično raspoloženje, puni smo samopouzdanja i želimo da ostvarimo svoj cilj", rekao je Marinović.

U svakom slučaju očekuje nas izuzetno zanimnljiva utakmica na "Koševu", a direktan prenos je na TV Arena Sport (17.30).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC