• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Zrinjskog pred Željezničar: Nije mi jasno kako su plavi u zoni ispadanja?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Zrinjskog će "Pod Bijelim brijegom” dočekati Željezničar u derbiju 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Zrinjski Željezničar najava Željko Petrović Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

"Plemići" su se porazom od Borca u Mostaru praktično oprostili od titule prvaka, ali su izborili plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Ipak, prema riječima trenera Zrinjskog Željka Petrovića boriće se do kraja, a prvi meč je duel sa plavima sa "Grbavice", koje je propisno nahvalio na konferenciji za štampu.

"Igramo protiv jednog ozbiljnog protivnika. Ne želim ulaziti u njihove kvalitete, ali nije mi jasno kako je Željezničar u zoni ispadanja. To je odlična ekipa, ali mi igramo kući, imamo navijače, teren i sve. Pozivam navijače da dođu, treba nam još više njihove podrške. Malo se uvukao strah u ekipu jer smo morali pobijediti svaku utakmicu da bi imali šanse za titulu. Trebamo se boriti do kraja, drugi smo, u polufinalu Kupa", rekao je Petrović.

Zrinjski je Željezničaru gostovao u prvom kolu nastavka sezone, sredinom februara. Tada je bilo 0:0, a plavi su bili nešto bolji rival na terenu. Odgovorio je Petrović na pitanje koliko će sutrašnja utakmica biti drugačija u odnosu na tu.

"Ogromna je razlika za Želju. Njima je stadion stalno ispunjen i navijači im daju motivaciju da igraju. Oni imaju stil takav kakav jeste i to navijači vole. Mislim da sutra ovdje dolaze s drugačijom taktikom. To je dobra ekipa s iskusnim trenerom i moramo da budemo pravi", izjavio je Petrović i osvrnuo se na činjenicu da je njegova ekipa daleko od titule prvaka.

"Još nismo ono što bi trebalo da budemo. Nismo navikli da budemo drugi. Pričamo svaki dan i igrači mi samo kažu 'šefe nastavi ovako kako radimo, isplatiće se'. Vjeruju u ovo. Ja pokušavam da se pogledam u ogledalo i vidim da li sam ja za ovo kriv, ali mislim da će se ovaj rad isplatiti."

Otkrio je da pojedini igrači imaju problem s povredama i da ekipa vjerovatno neće biti kompletna, ali nije govorio o imenima.

Odgovorio je i na konstataciju jednog novinara da će Željezničar da "grize" na terenu jer mu bodovi trebaju za opstanak u društvu najboljih.

"Ne slažem se s tim da neko ne grize i da ne daje sve od sebe. Igrao sam i bio u mnogo zemalja tokom 20 godina i nisam to nigdje vidio, a vidjeli ste Želju protiv nas i Sarajeva. Ni protiv Zvijezde 09 nisam vidio da neko ne grize, ali uđeš u kontraritam i dešavaju ti se takve stvari da gubiš. Željo ima bolju ekipu od mnogih koje su iznad njih. Biće to prava utakmica, a nama je najvažnije da izađemo sa zdravim igračima", zaključio je Petrović, a prenio "SC Sport".

Premijer liga BiH, 23. kolo

Subota
Sloga Doboj - Tuzla siti (13.30)
Zrinjski - Željezničar (16.00)
Sarajevo - GOŠK Gabela (20.45)

Nedjelja
Posušje - Široki Brijeg (14.00)
Borac - Zvijezda 09 (18.00)
Velež - Igman Konjic (20.00)



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC