• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babić sa Spartakom juri trofej, sa Srbijom gostuje "kod kuće": Živim bukvalno pored stadiona!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Rusima mnogo znači ova prijateljska, meni je takođe jako drago, biće mi kao da igram kod kuće", rekao je štoper Spartaka iz Moskve i reprezentacije Srbije, Srđan Babić.

 Srđan Babić o Kupu Rusije, prvenstvu i prijateljskoj utakmici Rusija - Srbija Izvor: Youtube/FC Spartak Moscow/screenshot

Reprezentacija Srbije odigraće 21. marta prijateljsku utakmicu sa Rusijom, a četiri dana kasnije i protiv Kipra.

Na spisku selektora Dragana Stojkovića je i štoper moskovskog Spartaka, Srđan Babić, koji je naknadno pozvan, poslije otkaza Matije Nastasića.

Na posljednjem meču pred reprezentativno okupljanje Babić je sa Spartakom izborio polufinale ruskog Kupa pobjedom 3:1 nad Orenburgom, u kojoj je bio i strijelac.

"Ovo mi je treći gol u Rusiji, ako ne griješim, nije ni važno koji je, bitno je da oni dolaze, najvažnije je da smo prošli dalje. Drago mi je da sam pomogao ekipi i na taj način da prođe u polufinale i da budemo bliže trofeju. Igramo sa Zenitom u polufinalu, gledaćemo da prođemo dalje", rekao je Babić u razgovoru za MONDO.

Spartak je trenutno šesti u ruskoj Premijer ligi sad evet bodova za vodećim Zenitom, a ispred njega su još Krasnodar, te gradski rivali Dinamo, CSKA i Lokomotiva.

“Malo zaostajemo u prvenstvu, ali nećemo se predati, ima kikseva, tako da svašta se može očekivati do kraja sezone. Najbitinje je da ne odustajemo, borba i dalje traje”.

Promjena imidža - kao Ibra

Babić u posljednje vrijeme ima i novi imidž, pletenice.

"Morala je mala promjena. Nije po uzoru na bilo koga, mada nakon što sam ih uradio sjetio sam se da ih je i Ibrahimović nosio", prokomentarisao je uz smijeh Babić.

Ipak, stiče se utisak da Zenit više nije tako superioran u odnosu na druge klubove.

"Da, i ostali klubovi su se približili Zenitu, dosta su uložili i Dinamo i Spartak, CSKA, doveli su dobre igrače, Lokomotiva je tu gore takođe, tako da su se približili klubovi Zenitu i nije više tako dominantan. Pokazali smo nedavno u Sankt Peterburgu da možemo da igramo s njima, imali smo bolje šanse da pobijedimo tu utakmicu, iskreno krivo mi je što nismo dobili taj meč. Mislim da imamo šanse protiv njih u Kupu, biće velika borba", istakao je Babić, koga sada očekuju reprezentativne obaveze.

"Rusi su silno motivisani, dugo nisu igrali neku utakmicu. Njima ovo jako mnogo znači, meni je takođe drago što igramo s njima, bukvalno živim tu ispred stadiona na kojem ćemo igrati. Biće mi kao da igram utakmicu kod kuće, ima tu dosta i mojih saigrača koji igraju reprezentaciju pa smo pričali dosta o utakmici. Inače se dosta družim s njima, ali i sa strancima u klubu. Odlična smo ekipa, odlična smo grupa, zaista se svi družimo", rekao je Babić.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde ispratio je i posljednji vječiti derbi, kao i dešavanja u Superligi Srbije.

"Dosta dugo nije bio bolji derbi, publika je zaista mogla da uživa, bilo je dosta ritma, dosta prilika, više na Zvezdinoj strani, šta je sve Jovanović branio… Odličan derbi, dugo nisam bolji gledao, ispostavilo se opet da derbi ne rješava pitanje titule, nego te ‘male’ utakmice, Partizan je odmah kiksnuo protiv Napredak, Zvezda je pobijedila, te ‘male’ utakmice donose titulu", zaključio je Babić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC