• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester junajted izbacuju iz Evrope!? Problem zbog milijardera, UEFA napravila propust

UEFA ne poštuje sopstvena pravila i dopušta vlasništvo više klubova, ali bi u slučaju Mančester junajteda mogla da pokaže odlučnost.

 Mančester junajted izbacuju iz Evrope Izvor: Nigel Keene / AFP / Profimedia

Mančester junajted bi mogao da bude izbačen iz Evrope zbog toga što je nedavno veliki udio u klubu (27,7) kupio engleski milijarder Džim Retklif. Njegov plan je da u budućnosti čak i dodatno poveća svoj udio u klubu i da zapravo upravlja "crvenim đavolima", a ono što je problem na koji UEFA već mjesecima upozorava klub sa Old Traforda to što je Retklif već vlasnik jednog evropskog kluba, francuske Nice.

Prema pravilima UEFA, u njihovim takmičenjima ne mogu da učestvuju klubovi koji maju istog vlasnika, mada su bili vrlo fleksibilni po tom pitanju i vidjeli smo kako se pravila "zaborave" u slučaju Lajpciga i Red Bula. Međutim, Junajted i Nica za sada nemaju pravi odgovor i nisu smisli kako da "vrdaju".

"Tačno je da Mančester junajted i Nica ne mogu da igraju u istom takmičenju. Mogu da igraju u različitim", potvrdio je izvor iz UEFA za engleski tabloid "The Sun", ciljajući na to da neće biti nikakav problem ako jedan klub bude u Ligi šampiona, a drugi u Ligi Evrope. 

Trenutna situacija kaže da je Junajted na šestom mjestu na tabeli Premijer lige i to znači da je putnik za Ligu Evrope, ali je i Nica trenutno na petom mjestu Lige 1 koji vodi u to takmičenje. U tom slučaju, moraće da se napravi presedan. Tim koji završi na boljoj poziciji u svom prvenstvu imaće prednost igranja u Evropi, dok se Džim Retklif trenutno bori da se onaj slabiji spusti u takmičenje "niže". I ništa od toga još nije izvjesno dok UEFA ne da znak.

Zbog ovoga u Junajtedu dok jurišaju na četvrto mjesto i Ligu šampiona, strahuju da bi njihov "protivnik" Nica mogao da bude čak bolje plasiran i da ih tako ostavi bez učešća u Evropi. Osim, ako gazda ne "umiješa prste", što već dovoljno govori kakva opasnost prijeti evropskom fudbalu, posebno od najavljenih promjena u UEFA.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC