• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal u engleskoj reprezentaciji pred EURO 2024: Odbio Sautgejta pa otišao u Dubai

Defanzivac Arsenala Ben Vajt igra UNO u Dubaiju dok se nacionalni tim priprema za Evropsko prvenstvo.

 Navijači bijesni na fudbalera Bena Vajta Izvor: Craig Thomas / Zuma Press / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Engleske priprema se za Evropsko prvenstvo na kojem će u novim, kontroverznim dresovima, igrati i protiv Srbije, a javnost u zemlji nije imala mnogo razloga za zadovoljstvo tokom reprezentativnog prozora u martu. Englezi su dogovorili prijateljski meč protiv Brazila na svom terenu i poraženi su (1:0). Prije, ali i nakon utakmice mnogi su u prvi plan stavljali izostanak jednog od najboljih defanzivaca u zemlji.

Desni bek Arsenala Ben Vajt nije se našao na spisku selektora Gareta Sautgejta, a nekadašnji fudbaler otkrio je da je "Beni" - kako ga zovu navijači Arsenala - odbio poziv u reprezentaciju. Navodno, čelni ljudi Arsenala saopštili su Fudbalskoj asocijaciji Engleske da Vajta više ne pozivaju jer on neće igrati za nacionalni tim koji predvodi Garet Sautgejt. Umjesto toga, Vajt je spakovao kofere i otputovao u Dubai.

Reprezentativnu pauzu i nekoliko slobodnih dana pouzdani defanzivac Arsenala iskoristio je za godišnji odmor daleko od Engleske, što nije promaklo tamošnjoj javnosti. Dok je reprezentacija gubila od Brazila, supruga fudbalera objavila je da oni igraju UNO na ljetovanju u Dubaiju, što je šokiralo fudbalske navijače.

"Ne moraš da igraš, ali nemoj biti drzak", glasio je jedan od komentara na račun igrača londonskog tima.

Ben Vajt je ponikao u čuvenoj školi Sautemptona, ali se 2014. godine preselio u Brajton gdje je završio omladinski i počeo seniorski staž. Nakon pozajmica u niželigašima Njuportu, Piterboru i lidsu izborio se za mesto u timu, a kao jedan od najtalentovanijih štopera u državi preselio se u Arsenal. Tim iz Londona platio ga je 50 miliona funti, a trener Mikel Arteta promenio mu je poziciju i preselio ga na mjesto desnog beka gdje igra sa mnogo uspjeha.

Prvi poziv za reprezentaciju Engleske Ben Vajt dobio je pred Evropsko prvenstvo koje se igralo 2021. godine. Nikada prije toga Vajt nije bio na spisku neke od mlađih kategorija nacionalnog tima, a i sa šireg spiska selektora Sautgejta otpao je među prvima. Ipak, kao i ostatak precrtanih igrača odigrao je dvije pripremne utakmice, a kasnije je uvršten u tim zbog povrede Trenta Aleksander-Arnolda.

Tokom Evropskog prvenstva nije igrao ni na jednom meču, ali je u martu 2022. godine nastupio na još dva prijateljska meča. Uvršten je u tim za Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali je tokom turnira napustio nacionalni tim iz privatnih razloga i nije se vratio u ekipu. Tada se govorilo o njegovom sukobu sa jednim od pomoćnika Gareta Sautgejta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC