• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majstore, pa što ne ideš!? Iz Londona pričao o odbrani Ukrajine, kolega ga ponizio!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Zinčenko je pričao o tome kako bi branio Ukrajinu, a kolega iz Galatasaraja mu je skrenuo pažnju da to može odmah da učini.

 Zinčenko pričao da hoće u rat Orije ga ismijao Izvor: Instagram/zinchenko/Printscreen

Fudbaler Arsenala Oleksander Zinčenko jedan je od najglasnijih kritičara rata u Ukrajini. Među prvima je osudio ofanzivu Rusije i stao uz predsjednika Volodimira Zelenskog, čiji je gost bio u nekoliko navrata, a nedavno je podigao buru u intervjuu za Bi-Bi-Si kada je kazao da će "ići u rat ako bude potrebno".

"Mislim da je odgovor jasan. Išao bih u rat.Odazvao bih se. Teško je shvatiti da smo nedavno bili u istoj školi, igrali se na igralištu ili na fudbalskom terenu, a oni sada brane našu zemlju. I iskreno, to je teško prihvatiti. Ne smijemo da odustanemo. Znam da neki misle da je lakše meni da pričam odavde iz Londona nego da sam tamo. Samo se nadam da će se rat uskoro završiti. Ponosan sam što sam Ukrajinac i opet ćemo izgraditi našu zemlju!", poručio je Zinčenko čija je izjava "odjeknula" širom planete, a naišla je i na jednu vrlo zanimljivu reakciju.

Fudbaler Galatasraja Serž Orije, inače bivši igrač Totenhema, Notingem foresta i reprezentativac Obale Slonovače, nasmijao se na njegove riječi da će "ići u rat ako ga pozovu": "Prekini sa svojom predstavom i idi odmah tamo (u Ukrajinu). Prave dobrovoljce niko ne zove", napisao je Orije.

U međuvremenu se Zinčenko nije oglašavao na ovu temu, a vidjećemo da li hoće jer smo već viđali kako je plakao na konferenciji za medije govoreći o ratu u Ukrajini, s tim da bi ovoga puta Arsenal mogao da mu zabrani da priča o politici.

Pogledajte i kako izgleda supruga Oleksandra Zinčenka, inače poznata TV voditeljka:

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova Buraz

Bravo za Orijea... Ovaj prodaje čistu demagogiju, sa punim džepom funti... Hvataj se majsta rova i puške... Stipu priču, ako si taj i takav patriota...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC