• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudija Ilić oštetio i Zvezdu i Partizan! Bivši arbitar se oglasio i objasnio dvije sporne situacije

Sudija Pavle Ilić napravio je nekoliko grešaka na vječitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana analizira Miroslav Radoman.

 Miroslav Radoman o suđenju na vječitom derbiju Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda pobijedila je Partizan u vječitom derbiju u Superligi i došla nadomak titule (3:2). Meč je bio prepun tenzija, a pojedine odluke sudije Pavla Ilića izazvale su buru u javnosti. Jedna od situacija o kojoj se najviše priča jeste prije pogotka Šerifa Endiajea kada je kapiten crno-bijelih Svetozar Marković završio na zemlji.

Da li je bio faul ili ne? Eksperti za suđenje imaju različito mišljenje, sada se oglasio i bivši arbitar Miroslav Radoman koji smatra da je tom prilikom napravljena velika greška i da je trebalo da bude poništen pogodak. Prema njegovom mišljenju defanzivac je u toj situaciji zaštićen i sudija Ilić je morao da prekine napad crveno-bijelih.

"U fudbalu je dozvoljen kontakt ramenom o rame, remplovanje, ali nikako sa leđa. Endiaje udara Markovića u leđa i tako ostvaruje prednost, sapliće ga. Zašto u VAR sobi niko nije reagovao? To je čista sudijska odluka. Ako je Ilić odlučio da nema faula, onda je to njegova odluka. VAR je trebalo da ga upozori", rekao je Radoman za "MaxBet sport".

Bivši arbitar smatra i da je kod drugog penala oštećena Crvena zvezda i da je Antić trebalo da dobije crveni karton. "Oba penala su čista. Kod drugog je sudija Ilić napravio previd i trebalo je da isključi Antića. To je bio težak prekršaj, start sa dvije noge, jedna noga u visini koljena, udarac đonom. U toj situaciji gleda se teži prekršaj. Kontakt je počeo van 16 metara, pa se onda u kaznenom prostoru dešava ozbiljan prekršaj. Morao je Antiću da pokaže crveni, nije mu dao ni žuti karton".

Sudija Pavle Ilić tako je sudio dva derbija u nizu.

"Derbi je bio težak, suđenje loše. Ilić nije uspio da zaustavi stihiju u koju je upao. Nepripremljen je ušao u meč, bez kriterijuma ili autoriteta. Greška je bila što je ponovo sudio, posebno poslije primjedbi iz prethodnog derbija. Što se tiče odluke da produži meč za 15 minuta, dobro je kontrolisao vrijeme. Bilo je bakljada, prekida, povreda... Ipak, derbi zaslužuje autoritet, Ilić ga nema. Pogubio se."

Miroslav ističe da postoje samo četvorica sudija koji mogu da dele pravdu u duelu dva najveća srpska kluba.

"Sudijska komisija ne štiti interese ni sudija ni fudbala, ispunjava muzičke želje. Broj jedan sudija je Srđan Jovanović. Kod njega problem nije Zvezda, već predsednik Sudijske komisije koji mora da stane iza njega i da kaže da će da sudi i da on snosi odgovornost. Onda Novak Simović, pa Pavle Ilić iz Paraćina i Danilo Nikolić. Prva dvojica su iskusniji i stariji, druga dvojica su mlađi, imaju kvalitet. Nikad nisam bio za strane sudije, mada bi to možda pomoglo da se smire tenzije i bilo bi najpoštenije prema fudbalu. Očito smo u fazi gdje se sudije biraju prema željama klubova. Imali smo kontinuitet sa Miloradom Mažićem, sad je tu Jovanović koji će suditi Evrpsko prvenstvo, a ne može da sudi u Superligi što je sramota", zaključio je Radoman.

Zvezda Partizan penal
Izvor: YouTube/TV Arena sport

(MaxBet Sport/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Osnovna greška je dozvoliti igraču da ti priđe. Nakon toga si donji i gubiš konce

Čova Buraz

@Jaaa pogotovo ona količina ružno izgovorenih riječi u lice sudiji, to nema ni u tunguziji... Pokojni Srpski fudbal....

Jaaa

@Čova Buraz odvedeš decu na "" "" derbi""" "" svetkovina fudbala, zemljo otvori se, ovaj su makar igrali, nisu samo kukali

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC