• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sljedeći derbi će suditi još bolje" Bivši sudija Danilo Grujić o učinku arbitra Pavla Ilića na Marakani

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji UEFA sudija stao u odbranu mlađeg kolege.

 Danilo Grujić o suđenju Pavla Ilića na vječitom derbiju Izvor: MN PRESS

Bivši sudija Danilo Grujić analizirao je učinak Pavla Ilića u 173. vječitom derbiju, kao i sporne situacije utakmice Zvezda - Partizan na "Marakani". Da li je bio faul napadača Zvezde Šerifa Endiajea na štoperu Partizana Svetozaru Markoviću prije gola za 2:2? "Sve je do intenziteta. Procijenio je da nije bilo dovoljno kontakta za faul i da je Svetozar Marković prelako pao. Nije bilo rame u rame, obično se tu prednost daje defanzivcu. Delikatna situacija. Može, ali i ne mora da se svira faul", rekao je Grujić za portal Maxbet sport.

Da li je bio drugi penal za Zvezdu? "Ono je kazneni udarac. Antić uklizava van šesnaesterca, nema u tom trenutku faula. Lopta je u igri, nastavlja Bukari kretnju. Posljednji kontakt se dešava u šesnaestercu, Antić udara Bukarija po zglobu. Postavlja se pitanje šta je Antić mogao s nogama u tom trenutku, da li je mogao da ih savije drugačije ili ne. Ali kontakt je postojao i to je penal."

"To se vodi kao bezobziran start. Da se vratim samo na penal, mislim da je sudija donio odluku uz pomoć pomoćnog sudije. Vidjelo se po govoru tijela da mu je zahvalio na sugestiji. A vjerovatno je procijenio da je dovoljna kazna jedanaesterac..."

Grujić je ohrabrio Ilića poslije dva prethodna derbija. "Sudije se previše oslanjaju na VAR, zato griješe. Trebalo bi da sude kao da ne postoji. Ilić je ovaj derbi sudio sasvim OK. Bilo je nekih sitnih grešaka, ali to je stvar iskustva, odnosno neiskustva. Prethodni je sudio veoma loše, to znači da je sve bolji i bolji! U sljedećem će da bude još bolji!"

(Maxbet/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC