• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KONTROVERZNA SITUACIJA, OVDJE NEMA FAULA! Dok u Partizanu bjesne, evo šta kaže sudijski ekspert

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bivši arbitar analizirao suđenje u 174. "vječitom" derbiju

 sporna situacija u derbiju zvezda partizan nije bio faul endiajea kaze zdravko jokic Izvor: TV Arena sport/screenshot

Stručni komentator suđenja TV Arena sport, bivši arbitar Zdravko Jokić, smatra da je Zvezdin gol za 2:2 protiv Partizana bio regularan. Prema njegovom mišljenju, nije bilo faula strelca crveno-bijelih Šerifa Endiajea na kapitenu gostiju Svetozaru Markoviću."Imamo situaciju koja izaziva kontroverze i diskusiju. Treneri će bolje da znaju o čemu govorim, a to je da je odbrambeni igrač dozvočio da mu protivnički igrač dođe iza leđa i da se bore za poziciju. Bore se za poziciju i dolazi do kontakta. Koliki je to bio kontakt i da li je bilo intenziteta da bi došlo do pada? Kad se radi komunikacija VAR sobe i sudije... VAR traži da opiše kako je vidio ovu sudiju. Ako VAR ima drugo mišljenje, poziva sudiju da pogleda. Ovde sudija nije išao da pogleda situaciju na ekranu, jer je njegovo viđenje bilo isto kao i VAR sobe, da intenzitet kontakta nije dovoljan za prekršaj"

"Što se tiče guranja, UEFA je podigla tu letvicu i vidimo u posljednjih godinu dana da neke situacije koje su očigledne nisu bile dosuđene kao prekršaj. Ovdje možda dolazi do proklizavanja Markovića... Da li vi vidite kontakt, guranje rukom, laktom? Odgurivanja sigurno nije bilo. Po tim instrukcijama, ovo nije bilo odgurivanje", rekao je Jokić.

Da li to znači da ovde nema faula? "Ne", rekao je Jokić. Pogledajte tu situaciju:

Pogledajte

00:54
Crvena zvezda Partizan gol Šerif Endiaje
Izvor: Arenasport 1/printscreen
Izvor: Arenasport 1/printscreen

Bivši sudija je kratko obrazložio situaciju od nekoliko minuta nakon tog gola, u kojoj je Partizanov defanzivac Nikola Antić faulirao napadača Zvezde Osmana Bukarija. Prema njegovom mišljenju, penal je očigledan. "On udara loptu i poslije toga podiže nogu visoko, sapliće igrača", kazao je Jokić.

Crvena zvezda je pobjedom 3:2 u 173. "vječitom" derbiju odmakla vječitom rivalu 10 bodova prednosti i šest kola prije kraja djeluje sasvim izvjesno da je trka za titulu riješena. Sa druge strane, Zvezda i Partizan odigraće derbi i u srijedu, u polufinalu Kupa Srbije, mada su u Humskoj nakon poraza na "Marakani" nagovijestili da možda neće doći na taj meč.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:41
Nađ sa igračima ispred svlačionice
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC