• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tim Feđe Dudića ne može u Evropu! Četvrti na tabeli Superlige nije dobio UEFA licencu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Radnički 1923 iz Kragujevca ne ispunjava kriterijume za dobijanje UEFA licence.

 Radnički 1923 iz Kragujevca nije dobio licencu za nastup u Evropi Izvor: VLADIMIR MARKOVIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije saopštila je da su licence za narednu sezonu u UEFA takmičenjima dobili samo Crvena zvezda, Partizan, TSC, Čukarički, Vojvodina, Voždovac, Mladost iz Lučana i Napredak. Dakle, u pitanju je tek osam klubova, dok svi ostali koji se takmiče u Superligi i koji su konkurisali za izlazak na međunarodnu scenu, nisu ispunili pet osnovnih kriterijuma.

To se odnosi između ostalog i na Radnički 1923 iz Kragujevca, koji je jedini od klubova iz plej-ofa "izvisio" za licencu. Tim Feđe Dudića je na četvrtom mjestu na tabeli Superlige, igra i polufinale Kupa Srbije, što će reći da na osnovu sportskih kriterijuma ima čemu da se nada. Međutim, zbog licence trenutno ne može da računa da će igrati u Evropi.

"Razmatrani su dokazi u vezi sa svim kriterijumima: sportskim, infrastrukturnim, personalno-administrativnim, pravnim kao i finansijskim. Dokazi su razmatrani na osnovu izvještaja eksperata za svaki od naprijed pomenutih kriterijuma. Komisija je konstatovala da je pristiglo trinaest prijava kao i dokumentacija u vezi sa ispunjenjem kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno dvadeset i četiri prijave kao i dokumentacija u vezi sa ispunjenjem kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Superligi i osamnaest prijava kao i dokumentacija u vezi sa ispunjenjem kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Prvoj ligi", navodi se na sajtu FSS.

Svi pomenuti klubovi uz Radnički 1923, Javor, IMT, Železničar i Radnik dobili su i licencu za takmičenje u narednoj sezoni Superlige, dok Spartak Subotica, Novi Pazar i Radnički iz Niša evidentno nisu ispunili čak ni ove uslove. Licencu za Superligu dobili su i prvoligaši OFK Beograd, Smederevo i Jedinstvo iz Uba.

"Ostali klubovi, koji nisu uspjeli da dokažu da su ispunili kriterijume, imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da na taj način dobiju licencu za takmičarsku sezonu 2024/2025", navodi se u saopštenju na sajtu FSS.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran

Sigurno nisu ispunili neki zahtev menadzerskog saveza srbije :)

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC