• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanavarovi "kraljevi remija": Dvije i "kusur" utakmice - dva boda za Udineze

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Udineze vodi veliku bitku da ostane u Seriji A.

 Fabio Kanavaro Izvor: Emmanuele Ciancaglini/NurPhoto/S / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fabio Kanavaro u izuzetno delikatnom trenutku sjeo je na užarenu kupu Udinezea, zamijenivši Gabrijelea Ćofija, koji je dobio otkaz u jeku borbe za opstanak u Seriji A.

Ćofi je otišao prije nastavka prekinutog meča sa Romom, koji nije nastavljen nakon što se u 72. minutu Evan Ndika srušio na teren i nije bilo uslova da se susret privede kraju. Uprava "zebreta" odlučila se zatim na promjenu trenera, a na klupu je sjeo legendarni Kanavaro.

Pročitajte i ovo

Nije imao mnogo vremena za upoznavanje sa ekipom, ekspresno je gurnut u vatru, a u preostalih 18 minuta naknadno odigranog meča sa Romom, nije uspio da sačuva tadašnjih 1:1. Brajan Kristante u 95. minutu tada je pogodio za slavlje "vučice", te Kanavara na debiju ostavio praznih šaka.

Ipak, zatim su krenuli i bodovi - ne i pobjede, ali Udineze je ove sezone navikao na neriješene ishode. Više od polovine njihovih utakmica u Seriji A okončane su bez pobjednika, čak 18 od 35!

Nekoliko dana nakon debija, Kanavaro je stigao do prvog boda na klupi "crno-bijelih" iz Udina, kada je njegov tim remizirao sa Bolonjom u gostima. S obzirom na to da tim Tijaga Mote igra sjajno ove sezone i na pragu je plasmana u Ligu šampiona, očekivalo se da će Udineze krenuti uzlaznom putanjom nakon ovog meča.

Već sljedeći susret donio je novi neriješen rezultat, iako je Udineze večeras bio na pragu poraza. Prije godinu dana na ovom mjestu Napoli je osvojio šampionsku titulu, prvu nakon pune tri decenije i ukupno treću u istoriji, a danas, u potpuno različitom raspoloženju, klubovi su dočekali duel 35. kola Serije A.

Napolitanci iza sebe imaju katastrofalnu sezonu, trenutno uopšte nisu među ekipama koje konkurišu za mjesta koja vode na međunarodnu scenu, pa su duel u Udinama dočekali na, za doskorašnjeg šampiona, izuzetno skromnom devetom mjestu.

Očekivali su domaći da bi mogli do bodova spasa, ali ih je zamalo razočarao Viktor Osimen. Nigerijac je krunisao bolju igru gostiju u šestom minutu drugog poluvremena, kada je pogodio za 0:1. Koliko su fudbaleri iz Napulja razočarani ovosezonskim izdanjima dovoljno govori trenutak kada je Osimen postigao gol, ni on sam ni ostali saigrači nisu ga pretjerano slavili.

Ipak, kada je izgledalo da će bodovi otputovati u Napulj, pojavio se Ajzak Sakses i lijepim golom u 92. minutu donio veliki bod svom timu.

Udinezeu ostaju još tri meča da pokuša da se spasi od ispadanja u Seriju B, prvi put nakon 30 godina - Leće, Empoli i Frozinone biće rivali Kanavarovim izabranicima, osim Lećea sve direktni konkurenti za opstanak. Trenutno Udineze je trenutno na 18. mjestu sa 30 bodova, jedan manje ima Sasuolo, koji je iznenađujuće tokom vikenda drugi put ove sezone slavio protiv novog šampiona Intera i tako zakomplikovao borbu za opstanak u društvu najboljih.

Dva boda više od Kanavarovih izabranika, trenutno u sigurnoj zoni, imaju Empoli i Frozinone.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC