• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Žena ne treba da se bavi fudbalom!" Bivši trener Zvezde šokirao izjavom: Viđamo ih svuda...

Autor Dragan Šutvić

Izjava bivšeg trenera Crvene zvezde Miodraga Božovića naišla je na različite komentare u javnosti.

 Grof Božović ženama nije mjesto u fudbalu  Izvor: MN PRESS

Nekadašnji trener Crvene zvezde Miodrag "Grof" Božović čovjek je od velikog uticaja u ruskom fudbalu, pa je za tamošnje medije govorio o brojnim temama. Pričao je o svemu što Dejana Stankovića čeka na klupi Spartaka iz Moskve jer je tokom trenerske karijere predvodio čak sedam timova u Premijer ligi, ali se dotakao i pozicije koju u današnjem fudbalu zauzimaju žene.

Iako je sve češće slučaj da se žene nalaze u ulozi sudija ili trenera, Crnogorac koji je svojevremeno igrao i trenirao Zvezdu smatra da im tu nije mjesto i da ne treba da sude muškarcima. Po njegovim riječima, postoji mnogo poslova koji više pristaju ženama, a one treba da ih obavljaju umjesto što traže svoje mjesto u fudbalu.

"Teško mi je da ocijenim kako one sude i kako obavljaju taj posao. Za mene bi žena trebala da radi neki drugi posao, a ne da se bavi fudbalom", rekao je Božović u intervjuu za ruski "Sport 24" i dodao: "Ali ko sam ja da to kažem kada je to trend u svijetu."

Nekadašnji trener Crvene zvezde nije se tu zaustavio, pomenuo je i druge poslove koje žene rade a koji nisu njima prilagođeni. "Za ženu je najveće zadovoljstvo kada podiže djecu, brine o porodici, dok muškarac radi. Ali mi sada viđamo žene svuda - čak i na poslovima koji su tradicionalno rezervisani za muškarce. To je čudno. Na Zapadu će me nazvati se*sistom zbog ovakvog stava, ali ja sam čovjek starog kova", ispričao je crnogorski stručnjak.

Božović je svojevremeno nastupao za Budućnost iz Podgorice i Crvenu zvezdu, u kojoj je proveo dvije godine, a zatim za timove iz Indonezije, sa Kipra, iz Holandije i Japana. Zabilježio je jedan meč za mladu reprezentaciju Jugoslavije, davne 1990. godine.

Nakon igračke karijere brzo se okrenuo trenerskom poslu. Vodio je sada ugašeni Beograd sa Karaburme, bio pomoćnik u Japanu, a samostalno radio još i u Borcu iz Čačka, Obiliću, AEP Pafosu, Budućnosti, Grblju...

Najveći dio karijere proveo je u Rusiji gdje je bio trener Amkara iz Perma, Moskve, Dinama iz Moskve, Rostova, Lokomotive iz Moskve, Arsenala iz Tule i Krila Sovjetov. Crvenu zvezdu je vodio tokom dvije sezone i u tom periodu je osvojio Superligu, dok je sa Rostovom osvojio Kup Rusije. Posljednji posao imao je u Nefčiju iz Bakua, ali azerbejdžanski tim nije želio da mu ponudi nastavak saradnje na kraju nedavno završene sezone.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC