• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Engleski navijači provociraju Nijemce pred meč protiv Srbije (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pogledajte kako se provode Englezi u Gelzenkirhenu, dan prije utakmice svoje repezentacije protiv Srbije na Evropskom prvenstvu.

  engleski navijaci provociraju nijemce u gelzenkirhenu pred utakmicu sa srbijom Izvor: X/Football Away Day

Gelzenkirhen se sprema za veliku utakmicu Evropskog prvenstva u svom gradu, Srbija - Engleska, u nedjelju od 21 čas. Tim povodom, kako se i očekivalo, navijači engleske reprezentacije u velikom broju su došli u grad u centru Rura, a na društvenim mrežama je sve više video-snimaka na kojim se vidi kako se provode.

Veče pred meč "visokog rizika" protiv Srbije, Englezi u barovima pjevaju uz pivo, snimaju se i pjesmom "peckaju" domaćina Evropskog prvenstva, Njemačku. Na društvenim mrežama objavljen je video-snimak na kojem se vidi grupa Engleza kako u dresovima, sa pivom u rukama i uz baklju pjevaju pjesmu o rušenju njemačkih aviona iz Drugog svjetskog rata.

"Deset njemačkih bombardera" naziv je te pjesme u kojoj se pjeva o tome kako britanske snage ruše njemačke letelice i u kojoj iz strofe u strofu navijači sve glasnije pjevaju sve do stiha "Više nema njemačkih aviona u vazduhu".

Na engleskim utakmicama i prije njih ta pjesma se pjeva od devedesetih, najčešće u mečevima protiv Njemačke, iako je Fudbalska asocijacija Engleske često apelovala da navijači prestanu da je pjevaju. Činio je to prije dvadesetak godina i tadašnji selektor, Sven Goran Erikson, apelovala je i policija, apelovali su i Dejvid Bekam, Vejn Runi i Majkl Oven i nije pomoglo, jer su oni nastavili da provociraju Nijemce.

Pogledajte kako ta pjesma zvuči ovog vikenda u Njemačkoj, u Gelzenkirhenu, gdje će u nedjelju Srbija i Engleska igrati meč na koji će tamošnja policija posebno obratiti pažnju:

O tom povišenom riziku u subotu je prije treninga govorio selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi. "Biće to prilika da (navijači) uživaju, ne vidim opasnost od odnosa. Fudbal je nešto posebno za ljude, oni u njemu uživaju i siguran sam da će obje strane biti jako srećne što će sutra njihove reprezentacije igrati na stadionu", rekao je Stojković.

Duel Srbija - Engleska počeće u nedjelju u 21 čas.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:46
Albanski navijači uzvukuju UČK u Dortmundu
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC