• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Origi razočarao u Engleskoj: Belgijanac se vraća u Milan, ali ni "rosoneri" ga ne žele

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Belgijski napadač nije postigao nijedan gol na 20 prvenstvenih utakmica za Notingem Forest.

 Divok Origi Izvor: Fabrizio Andrea Bertani/Shutterstock

Divok Origi i Fode Balo-Ture će se vratiti u Milan nakon što nisu uspjeli da impresioniraju u Premijer ligi, a klub je otvoren za raskid njihovih ugovora.

Belgijski napadač proveo je sezonu 2023/24 na pozajmici u Notingem Forestu i nije pokazao ništa značajno. Postigao je samo jedan gol i upisao jednu asistenciju u 22 utakmice, od kojih je samo šest počeo kao starter. Jedini pogodak zabilježio je u utakmici FA Kupa, dok u prvenstvu nije uspio da se upiše u strijelce.

Još gore je prošao Balo-Ture, koji jedva da je dobio šansu u Fulamu nakon dolaska na pozajmicu, sakupivši skromnih 230 minuta u osam utakmica. Samo dva od tih nastupa su se desila u 2024. godini, a veći dio završnice sezone bio je van tima.

"Tutosport" piše da Milan nema namjeru da zadrži Origija ili Balo-Turea i već su obavijestili njihove predstavnike da počnu tražiti nove klubove ovog ljeta. Ukoliko dvojac ne uspije da bude prodat, "rosoneri" bi čak bili otvoreni i za raskid njihovih ugovora, omogućavajući igračima da odu kao slobodni agenti kako bi se uštedjelo na njihovim platama.

Nije Belgijanac impresionirao u dresu "rosonera", koji su vjerovali da mu odlazak na pozajmicu može pomoći, ali njegova karijera krenula je silaznom putanjom od kada je napustio Liverpul. U karijeri je još nastupao za Volfsburg i Lil.

S druge strane, Senegalac Balo-Ture član je Milana već tri sezone, a postigao je samo jedan gol. Nije mnogo ni igrao, upisao je samo 20 prvenstvenih mečeva, a tek na polovini njih bio je starter.

Ranije je nosio dres Monaka, Lila i PSŽ-a.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC