• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će u Prvu ligu RS? Sloboda se već pohvalila, rok nije istekao, a šampion još nije odustao

Autor Haris Krhalić

Direktor Sloge iz Trna Milenko Petrović za MONDO je potvrdio da njegov klub nije odustao od ulaska u Prvu ligu RS te da rok za predavanje dokumenata za licencu još traje.

 sloga trn Izvor: PROMO/FK Sloga Trn

Iza fudbalera Sloge iz Trna je odlična sezonu u kojoj su osvojili titulu Druge lige Republike Srpske – Zapad. Šampionska titula donosi i promociju u Prvu ligu RS, ali…

Od posljednjeg kola Druge lige prošlo je 20 dana, ali se ne zna ko će u prvoligaško društvo. To i ne čudi s obzirom da je rok za predaju dokumenata za licencu nije istekao i traje do 24. juna.

Međutim, danas je Sloboda iz Novog Grada na zvaničnoj fejsbuk stranici obavijestila javnost kako će upravo oni biti putnik u viši rang. U objavi su naveli kako su dobili poziv Fudbalskog saveza RS koji su prihvatili. Dodajmo da je Sloboda sezonu okončala na pretposljednjem mjestu na tabeli koje ih, prema propozicijama takmičenja, vodi u niži rang.

Posljednjih dana su se u medijima pojavile informacije kako je Sloga odustala od ideje nastupanja u Prvoj ligi RS, ali te informacije nisu tačne.

Direktor kluba Milenko Petrović je u razgovoru za MONDO portal rekao je kako Sloga nije odustala od igranja Prve lige RS te kako su u klubu ogorčeni.

“Da smo odustali oglasili bi se. Mi idemo u proces licenciranja. Pitamo se šta imaju drugi klubovi, a nemamo mi? Ako svi klubovi imaju ovo sve što se traži, mi nismo Prva liga RS nego Engleska. Ako svi klubovi ispunjavaju uslove neka nas odmah izbace. Ogorčeni smo, do 24. juna smo mi dobili rok za proces licenciranje. Tražili smo produženje roka jer jednostavno ne možemo stići i mi to ne krijemo. Sloga je bila jedan neuređen klub, koji nije završavao svoje obaveze. Danas imamo pošteno osvojeno prvo mjesto, omladinske kategorije sve imamo, a imaćemo žensku ekipu u Prvoj ligi RS. Mnoge stvari naginju na našu stranu”, rekao je Petrović za naš portal.

Kako kaže od Saveza nisu dobili nikakvu informaciju, što je i očekivano s obzirom da rok još nije prošao. Spekulisalo se u medijima i o “razlozima odustajanja” Sloge, a kao glavni navođeni su oni finansijske prirode. Međutim, Petrović kaže kako je to nebulozno te da ne postoji nikakva finansijska klauzula koja bi spriječila njegov klub da dobije licencu.

“Sve i da postoji finansijska klauzula, a ne postoji, mi možemo uzeti kadete i odigrati sezonu gotovo besplatno. Gdje se traži finansijska klauzula, ako je ona 500 hiljada KM i iznosi toliko za sve, onda dobro, ali to ne postoji. Nije ovo Evroliga”, zaključio je Milenko Petrović.

Podsjećamo, ove godine se neće igrati ni baraž za Prvu ligu RS zbog odustajanja timova koji su u Drugoj ligi RS bili drugoplasirani. 

Žrijebom je bilo određeno da se za preostala dva slobodna mjesta u prvoligaškom karavanu bore Proleter iz Dvorova i paljanska Romanija, te Borac iz Kozarske Dubice i Crni vrh iz Jaružana. Međutim, baraža na kraju neće biti, s obzirom na to da su drugoligaši odustali od borbe za mjesto u višem rangu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC