• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DANAS NA EURO 2024: Provokatori ponovo na terenu, a taj meč je važan i za Srbiju i Piksija!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Danas se na Evropskom prvenstvu rješava sudbina u grupi A.

 EURO 2024 raspored utakmica 23. jun Izvor: Profimedia

Za one koji su već navikli na to da gledaju utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu po cijeli dan, imamo lošu vijest. U posljednjem kolu grupne faze ukinut je jedan termin. Više se neće igrati mečevi od 15 časova, dok će danas, u nedjelju, biti odigrane dvije utakmice i to samo u jednom terminu. Od 21 čas.

Tokom prethodnih dana svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu mogli su od 15, 18 i 21 sat da uživaju u mečevima raznih evropskih selekcija. Sada je došlo vrijeme da se klupko konačno odmota i da dobijemo sve učesnike osmine finala šampionata Starog kontinenta, kreće od grupe A...

Da ponovimo, prolazi 12 timova koji su plasirani na prva dva mjesta u svakoj od šest grupa. Ostala četiri tima stižu kao trećeplasirani, što automatski znači da dvije selekcije koje završe na trećem mjestu neće nastaviti takmičenje. Ko će to da bude? Saznaćemo u narednih nekoliko dana, pošto se treće kolo završava u srijedu.

ŠKOTSKA - MAĐARSKA

Škotska ima samo teoretsku šansu da prođe dalje kao drugoplasirana selekcija. Da bi se to dogodilo moraće da ubjedljivo pobijedi Mađarsku ili da u drugom meču Švajcarska ubjedljivo izgubi od Njemačke. Trenutno ima bod i gol razliku -4 pošto je na startu izgubila od domaćina sa 5:1, pa remizirala sa Švajcarcima.

Mađarska sa druge strane ne može da prođe kao druga, ali može kao treća. Potrebno je da pobijedi Škotsku, po mogućstvu što ubjedljivije i onda da se nada da će se i pojedini rezultati iz preostalih grupa poklopiti. Realno, ovaj meč predstavlja borbu za treće mjesto i nadu za prolaz sa te pozicije.

NJEMAČKA - ŠVAJCARCKA

Njemačka je ostavila možda i najbolji utisak od svih favorita na ovom takmičenju, uz Španiju. Upisala je dvije pobjede, dala sedam golova, primila samo jedan i s razlogom ima ulogu favorita protiv Švajcarske. I jedan bod je dovoljan da potvrdi prvu poziciju na tabeli i da čeka ko će da bude drugi u grupi C u kojoj je selekcija Srbije koja mora da pobijedi Dansku.

Švajcarska ima četiri poena i pobjedom bi preuzela prvu poziciju i čekala reprezentaciju Dragana Stojkovića i ishod tog meča sa skandinavskom selekcijom. Zbog toga će vjerovatno i Piksi i igrači pratiti dešavanja u grupi A.

(MONDO - N. S.)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC