• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Heroj - Kapiten Mađarske spasio saigrača koji se onesvijestio (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dominik Soboslai je kapiten i legenda! Pogledajte kako je spasio svog saigrača Barnabaša Vargu.

 dominik soboslai spasio barnabasa vargu kad se onesvijestio Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Gledali smo potresne scene na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj kada je u 70. minutu meča Škotska - Mađarska napadač Barnabaš Varga ostao da leži nepomičan na terenu. Sudario se sa golmanom Škotske Angusom Ganom i samo ostao da leži. To je mnoge podsjetilo na strašnu situaciju kada je Kristijan Eriksen na prošlom Euru zamalo umro na terenu, a sada je kapiten Mađara Dominik Soboslai zaplakao kada je vidio svog saigrača. 

Ipak upravo je vezista Liverpula bio najprisebniji i vrlo vjerovatno da je upravo on svojim reakcijama spriječio da se Barnabašu Vargi ne desi nešto mnogo gore! U prenosu to nije moglo da se vidi, jer postoje instrukcije da se snimaju kadrovi sa visine i tribine, a ne teren kada se nešto ovako desi, ali Soboslai je uradio sve da spasi svog saigrača!

Prvi mu je dotrčao i na slikama jasno može da se vidi kako Soboslai pokušava da mu opipa puls, što je na kraju srećom i uspio. Kada je vidio da je njegov saigrač živ, a da nosila ne dolaze odmah je otrčao do tunela i bukvalno vukao nosila i požurivao nosače da se što prije pojave na licu mjesta i iznesu napadača Ferencvaroša sa terena. Pogledajte kako je sve to izgledalo:

A TEK ONDA JE POKAZAO KAKAV JE LIDER!

Ipak tu nije bio kraj. Otpratio je nosila dok su odlazila sa terena, a onda uspio da se pribere i nastavi meč. Igrao je sve do kraja sa desetkom na leđima, a onda je pokazao kakav je čovjek. Kada je 24-godišnji napadač Ujpešta Kevin Čobot dao gol za prolazak dalje ostali igrači su slavili, a Soboslai je trčao na svoju klupu. Otišao je po dres Barnabaša Varge i dobacio ga saigraču koji je dao gol! 

Kada je meč bio završen kamere su uhvatile Soboslaija kako grli svoje saigrače uplakan, a na grudima mu je stajao broj 19 i prezime Varga. Nakon meča dobili smo konačno lijepe vijesti. Moraće na operaciju Varga, ali djeluje da je u redu. "Varga je OK, nažalost biće operisan jer je pretrpio prelom kosti. Vidjećemo šta će se dogoditi. Ako budemo prošli u osminu finala, sigurno neće moći da bude sa nama", kazao je selektor Mađarske Marko Rosi o povrijeđenom napadaču.

(MONDO)

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:17
UČK zastava na meču
Izvor: Arenasport 1/printscreen
Izvor: Arenasport 1/printscreen

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC