• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanski provokator se izvinjava Srbima! Divljao na EURO 2024, pred Rusima želi da se "opere"!

Autor Dragan Šutvić

Kontroverzni fudbaler Mirlind Daku ruskim medijima ispričao da nije vrijeđao Srbe, a da nije trebalo nikoga da vrijeđa na Evropskom prvenstvu.

 Albanski fudbaler se izvinjava zbog vrijeđanja Srba na EURO 2024  Izvor: Soccer Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj završeno je za reprezentacije Srbije i Albanije, pošto nijedan tim nije uspio da prođe grupnu fazu, ali skandal koji se desio potrajao je duže od učešća. Nakon meča Hrvatske i Albanije u grupnoj fazi, albanski fudbaler Mirlind Daku vrijeđao je narode na Balkanu ispred navijačke tribine, iako sad tvrdi da o Srbima nije rekao ništa, a da Makedonce nije trebalo da uvrijedi!

Daku je i pred ovih incidenata bio poznat po tetovaži terorističke organizacije "UČK" koju ima na ramenu, na samom turniru pravio je skandal čak i dok se izvinjavao za svoje postupke! Otkako je otišao u Rusiju, priča je malo drugačija - sada tvrdi da to nije bilo baš tako...

"Zaista nisam vikao niti govorio ništa o Srbiji. Što je još važnije, uopšte nije trebalo da izgovorim takve riječi nijednom od naroda. Ovo je jednostavno neprihvatljivo. Ovo je užasna stvar i ne čini me srećnim", rekao je za ruske medije Mirlind daku i dodao:

"Nakon incidenta, Fudbalski savez Srbije nije uputio zvanične žalbe UEFA. Odnosno, protiv mene nije bilo nikakvih pritužbi. Ponavljam, ova situacija me ne raduje. Žao mi je i izvinjavam se svima koji su povrijeđeni ovim činom." Pogledajte scene iz Njemačke, kada je Daku vodio navijanje:

Albanski fudbaler iskoristio je priliku da tokom intervjua "opere" svoje postupke na Evropskom prvenstvu. Istakao je da se odmah pokajao zbog nepromišljenog poteza.

"Na ovakvim utakmicama navijači često dozvoljavaju sebi da uzvikuju uvrede na račun navijača drugih zemalja. Ova atmosfera vas prati tokom cijele igre i obavija vas. Ovo utiče na sve na stadionu. Taj meč je imao emotivnu završnicu, izjednačili smo u posljednjim minutima, a ja sam debitovao na turniru. Stoga su emocije preplavile. Ovo me uopšte ne opravdava. Odmah poslije vike shvatio sam šta sam uradio, rekao sam 'Ovo su neprikladne stvari'. Bio sam šokiran što sam bio izložen emocijama i dozvolio sebi takve stvari", rekao je Mirlind.

Rusi uopšte nisu blagonaklono gledali na njegove poteze, pa je odmah nakon utakmice najavljeno da ga u timu čeka kazna čim se vrati. Ipak, Mirlind Daku tvrdi da je i njemu teško u ovim trenucima jer se nalazi u centru skandala koji nije želio da izazove, a koji mu posljednjih dana izaziva stres.

"Sve je izmaklo kontroli. Ovo je jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri", ispričao je Albanac i dodao:

"Naravno, ova nedjelja je bila veoma teška. Suočen sa pritiskom sa kojim se nikada ranije nisam suočio. Našao sam se u centru skandala, zbog čega se veoma stidim. Nisam htio da izazivam takvu situaciju, a da ne govorim o tome da je izazvala veliku pometnju u medijima. Sve je izmaklo kontroli. Poslije nečega ovakvog je stresno, ove misli me ne napuštaju."

Mirlind Daku je rođen u Gnjilanu na Kosovu i Metohiji, a fudbalsku karijeru počeo je u klubu Hajvalija. Usleijdili su Ljapi, Osijek, Kukeši, Balkani i Mura, prije nego što je otišao u Rusiju gde nastupa za Rubin. Svojevremeno je bio mladi i seniorski reprezentativac takozvanog Kosova, ali je odlučio da promijeni tim i obuče dres Albanije. Već je odigrao šest mečeva za novi tim - pet u prethodnoj godini i jedan na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, kada je protiv Hrvatske dobio pet minuta na terenu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC