• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši golman Borca "skenirao" albansku Egnatiju: Banjalučani imaju dobre šanse za prolaz

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji golman Borca Milan Mijatović branio je za podgoričku Budućnost u duelu protiv Egnatije na pripremama u Sloveniji.

 milan mijatović Izvor: Mondo/Haris Krhalić

Podgoričani su poslije preokreta savladali Egnatiju, a svoje utiske o albanskom šampionu je za "Glas Srpske" prenio Milan Mijatović, nekadašnji čuvar mreže crveno-plavih, koji je istakao da Borac ima dobre šanse za prolaz.

"Mislim da Borac može igrati protiv njih. Recimo da ih sačekaju u nekom srednjem ili niskom bloku i odatle da čekaju šansu, neku grešku. Tako smo ih mi dobili. Mislim da je to recept za njih, sa brzim igračima naprijed, koji mogu nešto da naprave. Naravno, ne mora ovaj naš trijumf ništa da znači, ipak je to bila prijateljska utakmica, oni su dosta mijenjali u drugom poluvremenu. Riječ je o dobroj ekipi. Teže pas igri, skroz od golmana prema naprijed. Vole taj ulazak u igru. Bukvalno i po svaku cijenu igraju. Ne teže dugim loptama, već sve ide kroz kratki pas", rekao je Mijatović.

Takođe, posebno je izdvojio jednog igrača koji je najopasniji u albanskom timu.

"Što se tiče pojedinaca, primijetio sam tog zadnjeg veznog, broj šest nosi na dresu (Aleksi Albano), on im je motor ekipe, od njega sve počinje. Ima ozbiljan dubinski pas i vidi nešto što drugi ne vide, da tako kažem. Imaju i dva fizički jaka špica naprijed, koji se dosta kreću, zabadaju, pomijeraju štopere. Jednostavno se vidi da su uigrana ekipa, da su dugo zajedno i imaju dobar sistem", dodao je nekadašnji golman Banjalučana.

Podsjetimo, Mijatović je nosio dres Borca do januara ove godine kada je prešao u Železničar iz Pančeva, pa se poslije polusezone vratio u matični klub iz Podgorice, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Crnogorski golman upisao je 14 nastupa prošle sezone za Borac, propustivši i četiri utakmice zbog povrede koju je zadobio tokom reprezentativnog nastupa za Crnu Goru protiv Mađarske u kvalifikacijama za EURO 2024.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC