• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener PAOK-a: Cilj je grupna faza Lige šampiona, ali 'ajde prvo da eliminišemo Borac!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener PAOK-a Razvan Lučesku izjavio je da solunski tim želi da izbori plasman u grupunu fazu Lige šampiona, ali je dodao da je prerano misliti o tome, već je potrebno fokusirati se na sljedećeg protivnika - banjalučki Borac.

 Razvan Lučesku: Cilj PAOK-a je Liga šampiona, ali prvo da izbacimo FK Borac Izvor: Antonis Nikolopoulos / Eurokinissi / imago sportfotodienst / Profimedia

Sljedeće sedmice banjalučki Borac će igrati protiv PAOK-a vjerovatno najveći dvomeč u svojoj klupskoj istoriji, a tu priliku je stekao pobjedom nad albanskom Egnatijom poslije boljeg izvođenja penala u Elbasanu.

Rumunski trener Razvan Lučesku potvrdio je grčkim medijima da doživljava svojevrstan pritisak od predsjednika kluba Ivana Savidisa, koji mu je ponovio da je cilj solunske ekipe nastup u grupnoj fazi Lige šampiona, nakon prošlogodišnje osvojene titule šampiona Grčke.

"Ako pitate gospodina Savidisa, on će vam reći da su cilj grupe Lige šampionaa. Ako pitate simpatizere kluba, daće vam potpuno isti odgovor. Kao trener PAOK-a reći ću vam da je naš cilj u ovom trenutku plasman u narednu rundu. Prođimo najprije prvog protivnika i osigurajmo Evropu na ovaj način. Ako me pitate koji mi je san, reći ću vam da je san igrati u Ligi šampiona. Ali, moramo biti fokusirani na prvu utakmicu. Iz iskustva koje imam, posebno iz iskustva koje sam stekao u PAOK-u tokom drugog mandata, ekipi su potrebni ovakvi ciljevi. Na vrlo kratke periode, od utakmice do utakmice. Primijetio sam da imamo sposobnost dati sve od sebe, iz utakmice u utakmicu. Bez razmišljanja o narednom cilju. Tim ne mora imati toliki pritisak godinu dana. Nakon negativnog rezultata može doći do razočaranja. To se ne bi smjelo dogoditi. Ne želimo izgubiti vjeru, samopouzdanje i motivaciju koju trebamo imati. Posebno u Grčkoj, živimo od danas do sutra. Od rezultata jedne utakmice do druge. U uspjehu ti si Bog", rekao je strateg PAOK-a.

A u neuspjehu?

"Neuspjeh. To nije uravnotežena situacija. A puno je igrača koji dolaze izvana i nisu navikli lako podnositi takav pritisak. Ali ako cilj bude samo naredni meč, čak i u slučaju neuspješnog rezultata, lakše i brže ću ih vratiti, ali i dobiti trenutnu reakciju za narednu utakmicu. To se već događalo, brzo smo reagovali", dodao je Lučesku u intervjuu grčkim medijima.

Podsjetimo, grčka ekipa dočekuje Borac 24. jula u drugom kolu kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje, dok je revanš sedam dana kasnije u Banjaluci.

Možda će vas zanimati

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

75

75 fudbal je imao drugu dimenziju od prvog kola do titule trebalo je par kola, danas toliko treba za plasman u glavni žrijeb. Istorijska utakmica svakako, pobjedom smo na samo 2 kola od LŠ

Zole

@75 god. Borac koji je tada igrao nakantao bi ovaj današnji pet razlike

Zole

Najveći dvomeč u istoriji je Borac igrao protiv Anderlehta i bio pobednik u Banjaluci

DON

Borac je, 1975. godine, igrao dvomeč sa Anderlehtom, velikanom evropskog fudbala i osvajačem Kupa pobjednika kupova te godine. Jedini poraz te godine im je nanio baš naš Borac. Znači, prvo provjeriti informacije i istoriju kluba pa pisati o najvećem dvomeču u istoriji kluba.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC