• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanković nakon eliminacije Boteva: "Veličanstvena pobjeda, zasluženo smo prošli dalje"

Autor Haris Krhalić

Komentar trenera Zrinjskog nakon pobjede vrijede plasmana u plej-of Konferencijske lige.

 mario ivanković Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Fudbaleri Zrinjskog eliminacijom Boteva stigli su na jedan korak od grupne faze Konferencijske lige. „Plemići“ su pred domaćom publikom nadoknadili zaostatak iz prvog meča i slavili sa 2:0 te su na taj način zakazali dvomeč sa, najvjerovatnije, Vitorijom Gimaraeš.

Trener „plemića“ Mario Ivanković nakon meča u razgovoru za Arenu Sport, poručio je kako su vjerovali od početka da mogu doći do trijumfa.

„Vjerovali smo od početka. Možda nismo dobro ušli u utakmicu, kasnije smo se dizali. Nije nas poljuljao promašeni penal. Na poluvremenu smo se dogovorili, bez obzira na igrača više, da igramo svoju igru, ne moramo zabiti ni u 90 minuta, zabićemo u 120. Momci su bili strpljivi i niko sretniji od nas“, rekao je Ivanković pa dodao:

„Nismo se opterećivali protivnikom. Mi smo imali problem sa Ćorlukom na početku, ostali smo bez njega. Drago mi je zbog igrača, pokazali su da imaju kvalitet. Počastili su sve naše navijače veličanstvenom pobjedom i prolaskom dalje. I mi smo ranijih godina plaćali cehove neiskustvu, a sada smo ušli u taj neki mlin, pametniji smo i iskusniji. Zasluženo smo prošli dalje.“

Ivanković je za kraj poručio kako se nada da FS BiH odgoditi prvenstvenu utakmicu koju bi njegov tim trebao odigrati u ponedjeljak protiv Radnika iz Bijeljine.

„Od sutra već su misli prema Vitoriji. Nadam se da će nam Savez odgoditi ovu utakmicu u ponedjeljak, ako utakmica bude u srijedu. Mislim da smo zaslužili jer dostojno predstvaljamo nažu zemlju u posljednjih nekoliko godina. Zašto ne probati i ne uraditi sve da uđemo u grupu“, zaključio je trener Zrinjskog.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC