• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavni trener smrtno bolestan, oprostio se od života: Nadam se da će reći da sam bio dobar čovjek

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tužna ispovijest Sven-Gorana Eriksona koji umire prikazana i na filmu.

 Dokumentarni film o Svenu Goranu Eriksonu koji je teško bolestan Izvor: YouTube/Amazon Prime Video

Čuveni trener Sven-Goran Erikson (75) otkrio je početkom januara da je smrtno bolestan i da umire. Prema  izvještajima ljekara koji su brinuli o njegovom stanju, Eriksonu je tada rečeno da ima još oko godinu dana života, što je mnoge rastužilo, pa je tako Liverpul odlučio da mu ispuni veliku želju i pozove ga za svog trenera na meču legendi.

Njegovo zdravstveno stanje se iz dana u dan sve više pogoršava zbog raka gušterače i preostalo vrijeme želi da iskoristi sa svojom porodicom. Ipak, podijeliće ga i sa ostalima, pošto je odlučio da njegovi posljednji mjeseci, možda i dani života, budu zabilježeni u dokumentarnom filmu. Na striming servisu "Amazon Prajm" biće predstavljen već ovog petka, a pojavili su se uveliko isječci koji pokazuju da se radi o emotivnoj ispovijesti.

"Nisam bio najbolji otac, ali sada provodimo dosta vremena zajedno", kazao je Erikson iz rodnog Sunea (Švedska), dok uživa u jednostavnim stvarima sa sinom Johanom i kćerkom Linom.

Sven
Izvor: You Tube/Amazon Prime Video

"Prekrasno mjesto, djeluje tako smirujuće. Nalazi se ispod planine na kojoj je moj otac odrastao. Ispred je Tornsbi, gdje sam ja odrastao, i Sune, u kojem sam rođen. Za jezero sam uvijek mislio kako je divno mjesto na kome može da se prespava. U njega se može baciti pepeo. Tu se osjećam kao kod kuće...", emotivno se obraća Sven Gorak Erikson kome život svakodnevno prolazi pred očima: "To nije bio život, nego bajka. Imao sam tako divan, predobar život da sam na kraju morao platiti. Mislim da se svi bojimo smrti i umiranja, ali to su dijelovi života. Morate naučiti da prihvatite to."

U intervjuu koji je zabilježen za potrebe dokumentarnog filma, Eriksona su upitali i kako bi želio da ga pamte: "Nadam se da će ljudi reći da sam bio dobar čovjek, ali neće svi to govoriti. Nadam se da ćete me pamtiti kao pozitivnog tipa koji se trudio dati sve od sebe. Nemojte žaliti, smijte se. Hvala vam na svemu. Treneri, igrači, navijači, bilo je fantastično. Pazite na sebe i pazite na svoj život. I živite ga. Zbogom."

Podsjetimo, Eriksen je sa Geteborgom napravio sjajne uspjehe jer je prvo osvojio dva kupa Švedske, a zatim i Kup UEFA 1982. godine. To mu je donijelo proboj na tržištu jer je trenirao Benfiku, Romu, Fiorentinu, ponovo Benfiku, zatim Sampdoriju, Lacio, selekciju Engleske, Mančester siti, reprezentacije Meksika i Obale Slonovače, Lester, Guangdžou, Šangaj i Šendžen, a kraju i nacionalni tim Filipina, što mu je posljednji posao u karijeri prije pet godina.

Vrijedi izdvojiti i da je velike uspjehe pravio u Italiji. Kao trener Sampdorije i Rome osvajao je Kup, dok je najtrofejniji dio karijere bio rad u Laciju od 1997. do 2001. godine - osvojio je titulu, dva Kupa Italije, dva Superkupa Italije, Kup pobjednika kupova i Superkup Evrope. Tamo je sarađivao i sa Sinišom Mihajlovićem i Dejanom Stankovićem. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC