• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija može još mlađe od ovoga! Piksi pravi novu reprezentaciju, a ovo su fudbaleri za budućnost

Autor Dušan Ninković

Selektor Dragan Stojković Piksi mogao bi da obrati pažnju na još nekoliko mladih fudbalera tokom velikih promjena u seniorskoj reprezentaciji.

 Pet mladih igrača za reprezentaciju Srbije MONDO analiza Izvor: MN PRESS

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj označilo je kraj jedne ere za fudbalsku reprezentaciju Srbije. Doživjeli smu "orlovi" neuspjeh, ali je FSS odlučio da sačuva na klupi selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji kreće u podmlađivanje nacionalnog tima kako bi ekipa bila spremna za nastup na Svjetskom prvenstvu u SAD, Kanadi i Meksiku. Zato na novom spisku selektora Srbije ima novih lica!

Ipak, ima i onih mladih fudbalera koji još nisu dio seniorske selekcije. Zagrebali smo malo ispod površine, pretražili ko bi to u bliskoj budućnosti mogao da bude od koristi srpskom nacionalnom timu i sastavili dodatni spisak od igrača koji su partijama u prethodnom periodu privukli pažnju. Ne sumnjamo da su svi oni već na nekom od širih spiskova Dragana Stojkovića i da će u narednim mjesecima dobiti pozive za okupljanje reprezentacije.

Selektor Stojković pozvao je šestoricu igrača koji bi trebalo da budu nosioci u narednim godinama: Jana Karla Simića, Koste Nedeljkovića, Kristijana Belića, Milana Aleksića, Stefana Mitrovića i Mihaila Ivanovića. Mi smo im dodali još petoricu koji bi mogli da im budu saigrači u dresu Srbije.

Milan Majstorović - štoper, Dinamo Moskva, 19 godina

Nekadašnji omladinac Vojvodine nije stigao do seniorskog debija u srpskom fudbalu, ali je zato sebe pronašao u Dinamu iz Moskve. Kao jedan od najtalentovanijih igrača novosadskog kluba otišao je u Rusiju, a ove sezone odigrao je svaki minut u tamošnjem prvenstvu. Iako ima tek 19 godina, Majstorović igra "kao mator", pa ne bi bilo iznenađenje da se uskoro pojavi u seniorskom timu.

Izvor: MN PRESS

Majstorović je godinama bio redovan u mlađim kategorijama reprezentacije Srbije i često je igrao i sa starijim generacijama. Zbog svojih izraženih fizičkih karakteristika lako se prilagodio seniorskom nivou fudbala, a nakon što se ustalio u timu koji sasvim dobro igra u Premijer ligi Rusije, Majstorović bi mogao da bude opcija i za seniorsku reprezentaciju. To bi značilo da preskače jedan "rang", odnosno kategoriju do 21 godine.

Marko Ivezić - štoper, Kil, 22 godine

Prethodnog ljeta je pomalo tiho napustio srpski fudbal i iz Voždovca se otisnuo u Njemačku. Pojačao je tadašmnjeg drugoligaša Kil, ali je u prvoj sezoni izborio promociju, pa ove godine igra Bundesligu. U međuvremenu su ga Nijemci sa mjesta zadnjeg veznog prebacili na poziciju štopera i čini se da ga u potpunosti vide u posljednjoj liniji tima.

Izvor: MN PRESS

Srbiji bi bio izuzetno koristan i kao defanzivni vezni i kao štoper. Zanimljivo, već je jednom obukao dres reprezentacije, ali samo kada su u njoj igrali igrači iz Superlige. Bilo je to u januaru 2023. godine protiv Amerikanaca u SAD. Srbija je pobijedila (2:1), a Marko je odigrao 28 minuta na tom meču.

Mirko Topić - defanzivni vezni, Famalikao, 23 godine

Svojevremeno prvotimac Vojvodine, a sada internacionalac u Portugalu takođe ima jedan nastup za Srbiju. Reč je o istom meču protiv Amerikanaca, a Topić je tada bio starter i igrao je do poluvremena. Što se tiče klupske karijere, odigrao je čak 113 mečeva u prvom timu Vojvodine, prije nego što je prethodnog ljeta otišao u inostranstvo.

Izvor: MN PRESS

Prethodne sezone bio je jedan od najvažnijih igrača u Famalikau! Odigrao je 35 mečeva u svim takmičenjima, a nakon veoma dobre prve sezone djeluje da će mu druga biti još bolja. Topić se ustalio u timu i na početku novog prvenstva Portugala nezamjenjiv je u timu.

Dejan Zukić - ofanzivni vezni, Volfsberger, 23 godine

Tri gola i dvije asistencije na prvih pet mečeva u inostranstvu, ne djeluje loše? Prije nekoliko nedjelja Dejan Zukić se iz redova Vojvodine preselio u Volfsberger, a odlazak u Austriju izuzetno mu je prijao. Nije mu bilo potrebno mnogo da se privikne na novu ligu i na drugačiji sistem fudbala - zapravo mu još više prija u Austriji nego u Srbiji gdje je čak i nosio kapitensku traku Vojvodine.

Izvor: MN PRESS

Zukić je i prethodne sezone bio izuzetno dobar, posebno u drugom dijelu prvenstva. Na 44 utakmice u svim takmičenjima postigao je 12 golova i imao sedam asistencija u dresu Vojvodine. Bio je jedan od najzaslužnijih za sjajnu formu Novosađana koja im je u finišu prvenstva donijela izlazak na evropsku scenu.

Aleksandar Ćirković - napadač, TSC, 22 godine

Rođen u Smederevskoj Palanci, fudbalski odrastao u Austriji, a zatim se afirmisao u nekoliko srpskih klubova. Igrao je za Mačvu i Voždovac, trenutno je član TSC-a iz Bačke Topole, a imao je i dva inostrana iskustva. Nosio je dres Himnastika u Španiji i Samare u Rusiji, ali je svoje najbolje partije pružao kada je stigao kod Žarka Lazetića, na sjever Srbije.

Izvor: MN PRESS

Prethodne sezone postigao je 16 golova u Superligi Srbije, uz četiri asistencije saigračima. Tu je i gol protiv Olimpijakosa u Ligi Evrope, gdje TSC nije mogao da bude konkurentan daleko skupljim rivalima, ali ostaće zapisano da je Ćirković zatresao mrežu kasnijeg osvajača takmičenja. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC