• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osimenu propao transfer u Saudijsku Arabiju, ali i u Čelsi: Ostala je još jedna opcija - Turska

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Neizvjesna budućnost nigerijskog napadača.

 Viktor Osimen Izvor: Shutterstock

U iščekivanju da se Viktor Osimen preseli u Saudijsku Arabiju, Napoli je ekspresno pronašao zamjenu i angažovao Romelua Lukakua, koji je već počeo da se isplaćuje jer je na debiju postigao gol kojim je najavio preokret i slavlje protiv Parme.

Ipak, stvari sa prelaskom Osimena u Al-Ahli su se zakomplikovale, transfer vrijedan 80 miliona evra je propao, nakon čega se u priču uključio i Čelsi. Poslije svega, nije bilo dogovora ni sa "plavcima", pa je Osimen i dalje član Napolija, iako su sportski direktor Đovani Mana i trener Antonbio Konte potvrdili da Nigerijac više neće nastupati na "Maradoni".

S obzirom na to da je prelazni rok u tzv. Ligama petice završen, ostaje mu samo još jedna opcija - odlazak u Tursku. Osimen bi mogao da potpiše za Galatasaraj već večeras, nakon što su Napoli i igrač postigli dogovor o suvoj pozajmici u Tursku. "Blizu smo dogovora sa Galatasarajom", rekao je Mana.

Italijanski mediji tvrde da je Napoli dao zeleno svjetlo za suvu pozajmicu - bez opcije otkupa - pod uslovom da Galatasaraj pokrije cijelu njegovu platu od skoro 11 miliona evra po sezoni. Alternativa bi bila da turski klub plati naknadu za pozajmicu, ali da se plata dijeli između dva kluba.

Predstavnici Galatasaraja lete za Napulj na pregovore i finalizaciju dogovora.

Osimen nema mnogo izbora osim Galatasaraja. Turski klub ostao je jedini zainteresovan za Nigerijca, jer su čelnici Napolija bili odlični da ga neće primiti nazad u ekipu, naročito nakon njegovih nedavnih izjava da više ne želi da igra za klub iz Napulja.

Turski velikan iz Istanbula traži pojačanje u napadu jer se Mauro Ikardi povrijedio i odsustvovaće nekoliko mjeseci. Osimen bi u Galatasaraju mogao da sarađuje sa bivšim saigračem iz Napolija, Drisom Mertensom.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC