• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda obarala rekorde u Humskoj: O ovoj pobjedi crveno-bijelih pričaće se godinama

Velika pobjeda Zvezde nad Partizanom i rezultat kakav dugo nije viđen u srpskom fudbalu.

 Zvezda pobjedom 4:0 oborila mnoge rekorde Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde ubjedljivo su savladali Partizan (4:0) u Humskoj i dodatno uvećali prednost na tabeli Superlige, a dan nakon meča pričaće se o brojnim rekordima koje su crveno-bijeli obarali na terenu najvećeg rivala. Četa Vladana Milojevića bila je veoma raspoložena da se na terenu najvećeg rivala oporavi od poraza protiv Benfike i na kraju je uspjela u tome.

Prednjačio je Šerif Endiaje, koji je protiv Portugalaca imao asistenciju, a u Humskoj postigao čak tri pogotka. Snažni Senegalac postao je tek peti igrač u istoriji "vječitih" derbija sa tri postignuta gola. Prije njega su to uradili Jovan Jezerkić, Marko Valok, Milan Galić i Stevan Ostojić, a posljednji postignuti het-trik videli su samo stariji ljubitelji fudbala - davne 1968. godine u 43. odmjeravanju snaga dva najveća srpska kluba.

Takođe, Šerif Endiaje se sada veoma dobro kotira na listi najboljih strijelaca u istoriji mečeva Zvezde i Partizana. Sa šest pogodaka na pet mečeva on je pri samo vrhu liste, a ispred njega su Valok (13), Dragan Džajić i Bora Kostić (9), Kosta Tomašević i Galić (8), odnosno Zoran Filipović i Milko Đurovski sa po sedam golova. 

Senegalac je Crvenu zvezdu odveo i do najvećeg gostujućeg trijumfa u istoriji "vječitih" derbija. Ubjedljivijih pobjeda bilo je na obe strane, ali su one uvijek ostvarivane pred svojim navijačima i na svom stadionu. Do 174. okršaja Zvezde i Partizana rekordi - kada su gostujuće pobejde u pitanju - bili su trijumfi Crvene zvezde na terenu najvećeg rivala iz 1976. i 1982. godine. Oba puta je bilo po 4:1 u korist crveno-bijelih, a ovog puta su sačuvali mrežu i tako popravili istorijski rezultat.

Sa druge strane, ovo je i najubjedljivija pobjeda koju smo vidjeli u derbijima još od 1998. godine! Tada je ekipa Crvene zvezde predvođena Dejanom Stankovićem koji je bio dvostruki strijelac upisala ubjedljiv trijumf (4:0). Osim tog rezultata, još od 1968. godine nije se dogodilo da neki tim u derbiju postigne četiri ili više golova.

I za kraj, Crvena zvezda je prekinula veoma dug niz bez pobjede na stadionu Partizana. Posljednji trijumf Zvezdi donijeli su golovima Luis Ibanjez i Ugo Vijaira, u trenerskom mandatu Miodraga "Grofa" Božovića, davne 2016. godine. Bilo je to u februaru, pa novi trijumf stiže nakon čak osam i po godina bez slavlja Zvezdinih fudbalera u Humskoj.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC